Berg blir sommeråpent

Gode krefter: Fra venstre Arnfinn Jensen, Kaja Santos Aase, Inger Kristine Bratland, Else Bjørg Finstad, Aleksander Lien Nilssen, Edith Tiseth, Harald Bothner og Inger Nina Isaksen. Foto: Per Eckholdt

Gode krefter: Fra venstre Arnfinn Jensen, Kaja Santos Aase, Inger Kristine Bratland, Else Bjørg Finstad, Aleksander Lien Nilssen, Edith Tiseth, Harald Bothner og Inger Nina Isaksen. Foto: Per Eckholdt

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Gode krefter i Kragerø sørger for at Berg-Kragerø museum holdes åpent gjennom hele sommeren. I tillegg blir den første store utstilling på 13 år åpnet i morgen ettermiddag.

DEL

For det var nemlig ingen selvfølge at Berg-Kragerø museum ville bli holdt åpent denne sommeren. Berg, som er en del av det konsolidiserte Telemark Museum, har vært stengt de siste somrene. Og det var det Telemark Museum også hadde lagt opp til denne sommeren. Men gode krefter i Kragerø ville det annerledes, og fikk det etter hvert som de ville.

Gode krefter

Telemark Museum var skeptisk da ideen ble lansert, ikke minst på grunn av faglig kvalitet og guiding, samt eventuelle lønnskostnader.

Men da disse spørsmålene var ryddet av veien sto folk klare til en enorm dugnad for å få til en helt ny, stor utstilling på museet og et samarbeid med Delecto om kafédrift gjennom hele sommeren.

Utstillingen over den landskjente fotografen Anders Beer Wilse (omtalt i en stor artikkel i KV 13. juni), som er oppvokst i Kragerø og regnet seg selv for kragerøgutt, er nykommerne blant utstillingene. Denne utstillingen er kommet i stand etter enormt arbeid av blant andre Else Bjørg Finstad, Edith Tiseth, Jens Vinner og Jan Hasseleid, samtidig som Kragerø kommunes kulturkontor har koordinert det hele.

Også lokalbankene og kommunen selv har bidratt med økonomisk bistand og praktisk hjelp til å få både sommeråpent museum og ny utstilling på plass foran sesongen.

– Bruk museet og parken

Da det «brant» rundt Berg-Kragerø museums sommeråpent i vinter, møtte rundt 100 personer til et vekkelsesmøte for museet.

– Nå må kragerøfolk vise at de bryr seg og bruke både museet og parken i sommer, oppfordrer kultursjef Harald Bothner.

For å gjøre museet enda mer attraktivt og trekke både fastboende og turister er det innledet et samarbeid med Delecto om kafédriften.

– Vi lover kaker og påsmurt gjennom sommeren, sier daglig leder ved bedriften Håvard Seland.

Telemark Museum har også til denne sommersesongen valgt å bruke betydelige ressureser på å ha Kittelsenhuset i Kragerø sentrum åpent.

Artikkeltags