Kronprinsparet har mange gode ferieminner fra Jomfruland

Eikeskogen: Kronprinsparet gjennom den kjente eikeskogen på Jomfruland.

Eikeskogen: Kronprinsparet gjennom den kjente eikeskogen på Jomfruland.

Artikkelen er over 3 år gammel

Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon avsluttet jubileumsbesøket i Kragerø med en tur til Jomfruland.

DEL

Kragerø og Jomfruland tok imot kronprinsparet på best mulig vis. I Kragerø ble kronprinsparet vinket farvel fra et par tusen frammøtte.

Etter en rask skjærgårdstur i fjordbåtselskapets «Perlen» ble de kongelige tatt imot og ønsket velkommen til Jomfruland av velleder Ruth Ellegård.

På Jomfruland ble det offisielle kongelige besøket feiret med flagget til topps og mange hurrarop både fra fastboende, noen hyttefolk og ikke minst skoleklasser. En skoleklasse fra Horten fikk til og med kronprinsparet til å stille jublende opp på bilde.

– Mange ganger

Kronprinsparet har besøkt Kragerø og skjærgården mange ganger, enten alene, sammen og med barna. Men onsdagens besøk på «rullesteinsøya» er nok det første offisielle kongelige besøket noen gang, selv om ingen kunne bekrefte det.

– Vi har mange gode minner fra Jomfruland, her har vi vært mange ganger. Det er spennende å besøke Jomfruland ikke minst med tanke på at øya er en viktig del av Kragerøs historie, kommenterte kronprinsesse Mette-Marit.

På Jomfruland var det også bespisning og i Tårnbrygga Kafè hadde de virkelig lagt seg i selen for å servere et uforglemmelig måltid, nemlig stedets berømte fiskesuppe.

Da lunsjen var fordøyd fortsatte rundturen med et kongelig besøk i gamletårnet, hvor Haakon tok turen til topps og fikk oppleve en strålende utsikt alle veier. Mette-Marit sparte på kreftene og ble værende på bakken.

Nasjonalpark

Det ble et raskt besøk i friluftskirken og spasertur gjennom den velkjente eikeskogen, før kronprinsparet endte opp på utsiden og rullesteinsstranda. Der orienterte prosjektleder for den kommende nasjonalparken Morten Johansen og guide Ruth Ellegård om Jomfruland før, nå og det som skal komme.

Artikkeltags