Kristoffer og lagkameratene skapte sjokkbølger med uavgjort borte mot et av Tysklands beste håndballag

Uavgjort: – En fantastisk håndballkamp mot et tysk stjernelag. En kamp vi burde ha vunnet, mener Kristoffer Haugland Pedersen.ARKIVFOTO: NILS JUL LANDE

Uavgjort: – En fantastisk håndballkamp mot et tysk stjernelag. En kamp vi burde ha vunnet, mener Kristoffer Haugland Pedersen.ARKIVFOTO: NILS JUL LANDE

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Foran nærmere 4000 publikummere leverte ØIF Arendal det nærmest umulige i EWS Arena Göppingen onsdag kveld. Uavgjort 27–27 mot Tysklands aller beste håndballag.

DEL

– Det er helt «sinnssykt» at vi klarte uavgjort mot Frisch Auf Göppingen på deres hjemmebanen. Vi gikk på banen for å vinne, men visste nok innerst inne at dette kunne bli vanskelig. Ett er sikkert; vi gikk på banen for å gi alt og mer til. Det tyske laget er ikke noe hvem som helst, det er blant Tysklands beste håndballag som har vunnet EHF-cupene de siste to årene, forteller Kristoffer Haugen Pedersen, nettopp landet etter flyturen hjem fra Tyskland.

Pedersen er kragerøspiller, men ifølge en samarbeidsavtale mellom Kragerø håndball og ØIF Arendal kan spille for dem.

Ledet ved pause

Da lagene gikk til pause ledet sørlendingene 15–14, men tyskerne skulle få et enda større sjokk i starten av andre omgang. I løpet av 10 minutter herjet ØIF Arendal med de tyske stjernespillerne og var plutselig sju mål foran (21–14) før hjemmelaget tok seg sammen. 10 minutter før slutt sto det 23–23.

– Resten av kampen ble et «bikkjeslagsmål». Vi skulle gjerne tatt med oss begge poengene hjem, men det er utrolig bra med det ene.

– Er uavgjort borte nærmest en seier?

– Vi jublet atskillig mer enn Frisch, som hadde det vondt da sluttsignalet gikk. Vi tok ikke helt av etter uavgjort, men litt jubel ble det.

– En stor opplevelse

– Ifølge kamprapporten står du oppført med tre mål?

– Jeg skulle gjerne ha scoret disse målene, men sekretariatet har gjort feil. Jeg satt på benken hele kampen gjennom, men like fullt ble det en stor opplevelse sammen med laget, avslutter han.

Returoppgjør

Kampen var 3. kvalifiseringsrunde til EHF-cupen. 25. november går returkampen i Sør Amfi. Da forventer Pedersen og resten av laget en fullsatt hall. Da bør også håndballinteresserte i Kragerø kjenne sin besøkelsestid.

– Mektig stolt

På lagets hjemmeside skriver trener Marinko Kurtovic at han er stolt av gutta og mektig imponert over hva laget presterte mot et av Bundesligaens aller beste lag.

– Publikum var i sjokk her nede. De endte opp med å pipe på sitt eget lag. Våre tyske venner ble paniske og hadde vi ikke hatt en del dommeravgjørelser mot oss, tror jeg vi hadde vunnet med god margin.

– Hadde en plan

Til avisa Agderposten forteller Kurtovic at man hadde en plan som spillerne fulgte.

– Vi var flinke, nøyaktige og tålmodige, forklarer ØIF-treneren, etter den oppsiktsvekkende triumfen som har laget sjokkbølger i håndballmiljøer over hele Europa.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag, din klubb eller din kamp. Del opplevelsene dine med KVs lesere

Artikkeltags