Første runde i Kragerø Seilsportliga ble seilt under krevende, men magisk vakre, forhold onsdag 24. mai. Det er tredje sesongen den arrangeres og hvert år deltar nye lag.

Nå er det ni lag som deltar; – flere av dem rene bedriftslag som bruker dette som teambuilding. Konseptet er at det er Kragerø Seilforening som eier de tre båtene som brukes. Båtene er av typen J70 og har normalt et mannskap på fire. I onsdagens runde deltok båter med både to, tre, fire og fem seilere. Det var mentorene og initiativtagere, Øyvind-Tore Mylius og Mark Magi som seilte alene. Grunnen er at ligaen skulle gå opp med ni lag. De er såpass gode og erfarne at det er mulig, men innrømmet at det hadde vært mye armer og bein under onsdagens runde.

De var ikke alene om det. Flere av lagene slet under de til tider sterke vindforholdene, men alt gikk bra. Utstyret holdt og det er kun blåmerker som preger deltagerne.

Siden tre lag seiler, tre lag ligger på vannet klar til å bytte på neste flight og tre lag er på land, blir det noe venting. På onsdag koste seilerne seg i solen på Saltneven, spiste pølser og vafler og hadde full underholdning med å se på spennende, ukontrollerte manøvere på vannet.

Neste runde seiles 7. juni og flere burde ta turen til Saltneven. Dette er publikumsvennlig seiling, siden banene er korte, kan sees fra land og hver flight tar bare 20 minutter. Det byttes så raskt lag på vannet og neste gruppe er i gang i løpet av 10 minutter.

På onsdag rakk man seks flighter og det var Sport 1 og Badegjestene som delte seieren den første runden. Men, det er sammenlagt seier i hele ligaen som gjelder. Den skal seiles over seks kvelder og arrangørene har som mål at hvert lag seiler minst to flighter hver kveld.