Det var en lettet Merete Valstad som endelig kunne ønske velkommen til konsert med Kragerø kantori og Ås kirkekor, som etter hvert har blitt en tradisjon i Kragerø kirke.

– Koronasituasjonen har vært krevende. Det var først for få uker siden at det ble klart at vi kunne holde konserten som planlagt, uten restriksjoner. Forberedelsen har vært krevende. Øvelsene har blant annet foregått i kirken, hvor vi har måtte holde avstand, og de har foregått digitalt. Nå blir det endelig en konsert, for sikkerhets skyld har vi tatt oversiktsbilder slik at vi kan se hvem som har vært til stede, sa Valstad før konserten startet.

Dyktige musikere og sangere

Koronapausen hadde så visst ikke langt noen demper verken på de medvirkende eller publikum. Først ut var Kragerøs Hannah Marie Carding og Michael Grolid med Johann Michael Haydns «Dobbeltkonsert i C-dur» for bratsj, orgel og strykere.

En sterk åpning av konserten, som ble belønnet med stående ovasjoner. Publikum ville gjerne ha mer av disse unge musikerne.

Deretter var det klar for Opus 13, en kvartett med strykere med Miriam Welde, Edvard Erdal, Michael Grolid og Daniel Thorell. Sammen framførte de Joseph Haydns strykekvartett i C-dur.