Toppoppgjøret i femte divisjon ble så jevnt, tett og spennende som et toppoppgjør uansett divisjon skal være. Kragerø fikk på mange måter hjelp av Storm 2 i forrige serieomgang da laget slo Kragerøs hardeste opprykkskonkurrent, Langesund. Dermed fikk Kragerø ytterligere forsprang på Langesund.

Saken er nemlig at Storm 2 ikke kan rykke opp ettersom klubbens førstelag spiller i fjerde divisjon. Det skal være minst to divisjoner mellom første- og andre- eventuelt tredjelaget. Dermed er det i realiteten per i dag bare Langesund og eventuelt Skiens Grane som kan fravriste Kragerø opprykksplassen.

Overtidsscoring

Kragerø tok ledelsen etter 25 minutters spill mot Storm 2. Noah Apelseth ble felt i Storms sekstenmetersfelt og dommeren pekte på straffemerket. Toppscorer Jonas Monrad Thoresen var sikker som banken og ga Kragerø fortjent ledelse. Denne ledelsen beholdt Kragerø helt til kampens siste spark på ballen. Fem minutter på overtid utliknet nemlig Storm 2 slik at kampen endte med poengdeling etter 1–1.

I det 71. minutt oppsto en situasjon som for dommeren ble total kaotisk. Adam Magamadov var på løp da han ble taklet. German Khatajev og spillendetrener Runar Hustad kom til og sa noen kanskje mindre velvalgte ord til dommeren. Den uoversiktlige situasjonen endte med at dommeren viste det gule kortet til alle tre KIF-spillerne. Ganske uforståelig.

Med poengdeling har Kragerø fortsatt til gode å tape en seriekamp i femte divisjon denne sesongen. Kragerø spiller siste seriekamp denne våren hjemme mot bunnlaget Bamble sankthansaften.

Kollaps

Drangedal var vertskap mot bunnkollega Vinje på Sparebanken Arena lørdag. Drangedal fikk en kanonstart og ledet 3–0 etter 48 minutters spill. Vertene ledet 2–0 ved pause og alt så «rosenrødt» ut for vertene. Men da Vinje begynte fikk spillet til å sitte begynte målene også å renne inn bak Drangedals målvakt. I løpet av knappe 20 minutter hadde gjestene utliknet Drangedals ledelse, men det var ikke slutt for det.

Fire minutter på overtid kom kampens siste mål, og den var det ikke Drangedal som sto for. En total helomvending av matchbildet resulterte i at Vinje scoret på overtid og vant 4–3 etter nok en skuffende drangedalsinnsats.

Dermed byttet Vinje og Drangedal plass i bunn av tabellen og Drangedal ligger nå under nedrykksstreken.

Drangedal møter Seljord borte i vårsesongens siste kamp lørdag.

Langesund fikk tre poeng

Kragerøs hardeste konkurrent i opprykkskampen, Langesund tapte 3–2 for Storm 2 i forrige seriekamp, men varslet og la inn protest da Storm 2 benyttet en spiller som ikke var spilleberettiget. NFF Telemark (tidligere Telemark fotballkrets) har tatt protesten til følge. Det betyr at Langesund «vinner» kampen 3–0 og blir tildelt tre poeng.

Dermed er Kragerøs tabelledelse «kun» to poeng i stedet for fem, slik situasjonen var før kretsen aksepterte protesten fra Langesund.

Cupseier

Kampene kommer tett i tett for Kragerø om dag. Mandag var det kvartfinalen i OBOS cupen der Kragerø møtte fjerde divisjonslaget Stag/Fram 2. Dette var cupen Kragerø vant i fjor. Mot Stag/Fram 2 ledet Kragerø 1–0 før kampstart. I denne cupen er det slik at lag som kommer fra lavere divisjoner enn motstanderen får en ledelse før kampstart uavhengig av hvor mange divisjoner som skiller lagene.

Kragerø var overlegne mot Stag/Fram 2 og vant til slutt hele 6-1, inklusiv ledermålet før kampstart. Scoringene kom ved Jonas Monrad Thoresen 1, Runar Hustad 1, Otto Ehnebom 1, Noah Apelseth 1 og German Khatajev 1.

Hvem Kragerø møter i semifinalen er ikke avklart.