Gå til sidens hovedinnhold

Kragerøs toppscorer: – Enkelte bryr seg ikke nok

Artikkelen er over 1 år gammel

Herkules og Kragerø fulgte hverandre til pause, men hjemmelaget viste klasseforskjell utover i 2. omgang. Kragerøs toppscorer mener enkelte har mer å gi.

- Jeg synes at vi slår dem ved å bruke bredden i troppen vår dag. Vi følger hverandre tett inn mot pause, men så reiser vi i fra dem i 2. omgang. Vi blir mer aggressive i forsvaret, og nekter dem gode skuddmuligheter. Samtidig er vi effektive, forklarer Rune Teigen i Herkules etter å ha slått rivalen 31-23.

Med søndagens seier viser de grønne og gule at de er Telemarks beste håndballag og ligger nå tre poeng bak Stavanger som leder divisjonen. Teigen er klar på at opprykk er målet for sesongen.

– Det er fint å være fylkets beste lag, men det er ikke nok. Vi vil opp en divisjon, og håper at Stavanger går på noen smeller utover vinteren. Vi vet at enkelte lag på Vestlandet ikke vil ha Stavanger opp, og vi skal møte dem selv, så forhåpentlig vil de gå på noen poengtap framover, fortsetter Herkules-treneren.

Herkules har nå slått både Urædd og Kragerø i høst. Sistnevntes toppscorer, Jonas Haugen Pedersen, er divisjonens mest effektive, noe Herkules prøvde å ta hensyn til i lokaloppgjøret. Unggutten scoret allikevel ni mål.

– Vi var obs på Pedersen fra start og passet ekstra på ham, men han scoret vel fortsatt en del mål. Det viktigste var å vinne. Det betyr alltid mer når man spiller lokaloppgjør, så det er deilig å vinne, smiler Teigen.

Betyr ekstra mye

Haugen Pedersen selv var alt annet enn fornøyd etter tapet og samtykker med Teigen i at lokaloppgjørene betyr ekstra mye.

– Vi starter bra, men spiller dårlig utover kampen. Vi er godt trent, så jeg føler at det de tar oss på er rutinen. Det ekstra kjedelig å tape slike oppgjør, sier Haugen Pedersen.

18-åringen, som har et gjennomsnitt på over ni mål per kamp denne sesongen, etterlyser et større engasjement fra medspillerne. Han tror det kan gjøre at klubben plukker flere poeng senere i sesongen.

– Det kan virke som at det er enkelte som ikke bryr seg nok, og ikke like mye som oss andre.

Dermed taper vi håndballkamper. Det er noe vi må jobbe med utover sesongen hvis vi vil oppover på tabellen, avslutter Haugen Pedersen, tydelig skuffet etter tapet mot rivalene.

Kampfakta:

Herkules-Kragerø 31–23 (15–11)

Menstadhallen

Herkules: Steffen Høvring, Thomas Nikolaisen (4), Tobias Dreyer (2), Andreas Nikolaisen (1),

Magnus Dreyer (5), Tobias Larsen (1), Preben Evensen (3), Remi Bah (5), Henrik Lona, Jørgen

Werge (2), Nawid Karimi-Zand (1), Sander Rasmussen (5), Benedikt Ewald (2).

Kragerø: Sander Isaksen, Sindre Sæteren, Stig Gurrich (1), Elias Menstad (4), Andreas

Pedersen (3), Jonas Pedersen (9), Jonas Thoresen (1), Mathias Olsen (1), Markus Menstad

(4).

Utvisninger: Herkules: 2x2 min. Kragerø: 4x2 min.

Dommere: Erik Dørhellen og Herman Leiulfsrud Aass

Kommentarer til denne saken