Gå til sidens hovedinnhold

Kragerøs håndballgutter gikk helt til topps i turnering

Kragerøs gutter 16 år imponerte stort da laget gikk helt til topps i Skjærgårdslekene i håndball i helgen.

I finalen mot Sande ble det seier 23–22. Kragerøs jenter 18 år deltok i Elverum cup. Jentene måtte gi tapt for Elverum (29–22) i semifinalen.

Skjærgårdslekene er en invitasjonscup for jenter og gutter 16 og 18 år. Det vil si at lagene som deltar, er plukket ut på forhånd av arrangøren. Kragerøs guttelag besto av 15- og 16-åringer, gutter som har spilt håndball sammen i flere år.

– Spillerne virkelig leverte i turneringen. Det å slå ut Fold, Kjelsås, Åkra, Ski og Sandnes i finalen viser lagets styrke. I finalen ledet Kragerø med seks mål midtveis i 2. omgang. Spillerne tok nok seieren på forskudd, men hevet seg mot slutten og vant med ett mål, fortalte Line Langerød-Nilsen til KV etter kampen.

Sterk innsats

På grunn av koronarestriksjoner, ble alle klasser delt inn i kohorter. I G 16 var det tre kohorter fordelt på åtte lag.

– Ingen tvil om at gutta har spilt veldig god håndball gjennom hele turneringen. Vi er stolte av det de har fått til! Det har vært svært gode motstandere og tøffe lag å møte, legger Line til.

Alle i laget har hatt god innsats og bidratt til de gode resultatene.

16-årslaget til Kragerø skal 5. september ut i kvalifisering for årets Bringserie. Laget møter Storhamar og Korsvoll. Kampene spilles i Boligpartner Arena på Hamar.

I innledende kamper ble det seier 27–21 over Fold, 25–15 over Kjelsås og 31–19 over Åkra.

Semifinalen mot Ski endte med 35–27 til Kragerø. Finalen mot Sandnes ble det 23–22 til Kragerø.

Jentene til semifinalen

Kragerø jenter 18 år deltok sist helg i Elverum cup i håndball. Smittevern gjorde at cupen var veldig nedskalert. I innledende kamper tapte Kragerø 17–33 mot Kongsvinger, mot Skedsmo ble det seier 31–25.

Mot Elverum i semifinalen ble det tøft for jentene. Jentene holdt bra følge med Elverum før pause, men måtte gi tapt 22–29.

Kongsvinger gikk helt til topps, foran Elverum.

11. og 12. september skal jentene prøve å kvalifisere seg for Lerøyserien. Kragerø møter Ull/Kisa, Nærbø og Ørland. Kampene spilles i Jessheimhallen.

Kommentarer til denne saken