Gå til sidens hovedinnhold

Kragerøjentene Lisa og Iben skal spille fotball for Odd

16-åringene Lisa Lia og Iben Lier fra Kragerø er tatt ut i stallen til telefylkets nysatsing i kvinnefotball.

Endelig ser det ut til at kvinnefotballen i Telemark skal få et løft. Tidligere var det skiensklubben Fossum, Urædd i Porsgrunn, og tidvis Snøgg på Notodden, som representerte toppklubbene på kvinnesiden.

Nå er Fossums spillere blitt en del av Odd Ballklubbs kvinnesatsing. Laget skal spille i 2. divisjon og har hentet inn flere talenter både innenfor og utenfor Telemark.

Talenter

Blant jentene er de to kragerøtalentene Lisa Lia og Iben Lier. Begge har solid skolering fra moderklubben, Kragerø. Begge har spilt for KIF siden de begynte med organisert fotball. Begge har vært med på KIFs suksessrike jentelag de siste årene, som blant annet har tatt andreplass i Dana Cup, vunnet kretsmesterskap og turneringer.

Nå har både Lia og Lier flyttet til Skien, hvor de går på Toppidrettsgymnaset sammen.

– Overgangen har blitt som forventet. Dagene består av skolegang, trening, spising og sove. Målet er selvsagt en fast plass på Odd. Vi vet hva som kreves og vi trener hardt, forteller de to, som bor sammen med ei annen kragerøjente, Live Berthelsen, på hybel i Skien.

Live spiller for øvrig på Stathelle den sesongen.

Annerledes

Både Lisa og Iben roser sine tidligere trener i Kragerø, Tone og Stig Isaksen, og forteller at grunnlaget framgangen ble lagt der.

– Det er litt annerledes her, litt forskjellige spillere, og forskjellig spillestil, forteller jentene.

Iben er back, mens Lisa først og fremst er midtstopper, men kan også opererer som back.

– Hvordan ser sesongforberedelsene og kampprogrammet ut for dere?

– Vi trener hver eneste dag, bortsett fra onsdager og lørdager. Treningene er mer intense enn de vi hadde i Kragerø. Når det gjelder treningskamper og serie er alt usikkert. Vi skulle spilt treningskamper, men disse er avlyst. Vi er dessuten usikre på seriestart. Alt avhenger av koronasituasjonen, forteller kragerøjentene.

Før jentene takket for seg i KIF og flyttet til Skien, skulle de ha spilt med Kragerøs damelag i 4. divisjon..

– Tror nok det legges mer vekt på det sosiale i Kragerø enn det sportslige, smiler de to, som ønsker å drive fotballinteressen og talentene sine så langt som mulig.

Kommentarer til denne saken