Milla er flasket opp med fotball i Kragerø og var en av flere jenter som meldte klubbytte ved skolestart i 2020. Så langt har hun hatt en flott videreutvikling hos eliteserieklubben Stabæk.

Riktignok har det ikke blitt debut i toppserien ennå, men mye spill på Stabæks annetlag og på jenter 19-laget har det blitt for 16-åringen - som fyller 17 neste uke.

Kom inn

I lørdagens NM-finale mot Lyn i Lillestrømhallen fikk Stabæk en god start, og ledet med greie 2–0 til pause. I andre omgang reduserte Lyn og det ble skikkelig kamp igjen. Lyn presset knallhardt på for utlikning og fikk det til slutt. Da dommeren blåste av sto det 2–2 på resultattavla.

Dermed ble det ekstraomganger, som endte målløs. Finalen ble avgjort på straffesparkkonkurranse, og der var Milla og hennes lagvenninner best og trakk det lengste strået.

Milla var ikke i Stabæks startoppstilling, men kom inn i det 59. minutt. Hun gjorde en god figur, og ble fortjent norgesmester.

Samtidig med overgangen fra Kragerø til Stabæk i 2020 begynte Milla på Toppidrettsgymnaset. Millas far er sveitsisk, og i våres fikk kragerøjenta også spilletid på Sveits sitt jenter 17-landslag.

Tilknytning

En annen Stabæk-spiller med tilknytning til kragerødistriktet, nærmere bestemt Jomfruland, er Iris Omarsdottir. Hennes mor, Tove Gundersen, er oppvokst på Jomfruland, hvor Iris har tilbrakt mang en ferie og helgebesøk.

Iris er sentral både på Stabæks eliteserielag og på jenter 19-laget som nå er nybakte Norgesmestere. Iris var en av Stabæk-spillerne som scoret på straffe og sikret NM-pokalen hjem til Bærum.