I helga 4. – 6. mars ble det årlige Super-G med slalomkombirennet på Gaustablikk avholdt. Her stilte kragerøguttene Joakim Kjellerød (11 år) og Aksel Kjellerød (8 år) og Henry Ellegård-Jacobsen (7 år) fra Kragerø til start.

Rennet var sponset av lastebilforhandler Volmax fra Sandefjord og arrangert av Rjukan alpinklubb.

Det var hele 54 deltakere på startlisten som var delt inn i aldersbestemte klasser. Rennet er en stor årlig tradisjon på Rjukan og ordføreren selv Bjørn Sverre Birkeland var med som bakkemannskap. På lørdag var det to Super-G-renn hvor det siste av disse skulle være en del av kombinasjons konkurransen med slalåmrenn på søndag.

I Super-G kommer gutta opp i 80 km/t. Joakim og Aksel Kjellerød var med på samme løpet i fjor og var for veteraner å regne i forhold til «rookien» Henry Ellegård-Jacobsen. Været var fantastisk hele helgen med Gaustatoppen dekket i solskinn som sceneteppet. I aldersgruppene under 10 år får alle premie, men man får en uoffisiell resultatliste.

(Den innsendte artikkelen fortsetter under bildet)

Nykommer Henry Ellegård-Jacobsen var førstemann ut av kragerøguttene på startnummer 6 av 54 og kjørte inn til uoffisiell bestetid i sin gruppe for de under 8 år.

Aksel Kjellerød fulgte opp med en knalltid i gruppen under 9 år. Nestemann ut av kragerøguttene Joakim Kjellerød kjørte ut og falt etter et langt hopp hvor han bommet på en port. Det ble derfor «bare» førsteplass på de to yngste i den rene Super-G-konkurransen.

Revansjelysten var derfor stor for Joakim før Super-G-kombirennet som gikk rett etterpå. Her gikk det bedre for Joakim som kjørte inn til bestetid i sin gruppe under 12 år. Henry og Aksel fulgte opp her og ledet hver sin gruppe før søndagens slalåm konkurranse. Lørdagens strålende resultater ble feiret med en liten afterski hovedsakelig bestående av bål, pølser og brus ute i snøen.

(Den innsendte artikkelen fortsetter under bildet)

Til tross av afterski med PlayStation «nachspiel» fram til klokka 22.00, så skuffet ikke guttene og fulgte opp og vant både slalåm og kombinasjonen i hver sin klasse på søndag. Guttene fikk flotte premier og gaver for sine prestasjoner av sponsor for rennet, Volmax fra Sandefjord.

Vi synes det er veldig gøy at kragerøgutter klarer å hevde seg blant utøvere fra mer etablerte alpindestinasjoner enn Kragerø. Mange blir overrasket når vi sier vi er fra Kragerø, det synes vi er litt gøy.

– Så lenge guttene har det moro og vil fortsette med dette, så kjører vi på, sier teamsjef og primus motor Christian Kjellerød.

Nå blir det mer trening på Vegårshei før guttene skal være med på rennet Bama Cup på Ål, som er å regne som det uoffisielle NM for yngre årsklasser 18.–20. mars.

Magnus Ellegård-Jacobsen