I innendørskonkurransen med mange av de beste i landet, presterte Henrik å vinne 600 meteren i 14-årsklassen under lørdagens stevne. Tida 1.34,70 er et meget sterkt resultat på innendørsbane, ikke minst på bakgrunn av at dette var Henriks første start i et ordentlig friidrettsstevne.

Disse tradisjonsrike friidrettslekene samler stor deltakelse fra hele landet og arrangeres i Rudhallen i Bærum.

– Henrik var veldig fornøyd selv. Han har alltid fått høre at han løper fort, men han har aldri stilt opp i et friidrettsstevne tidligere. Han har jo ikke hatt piggsko på beina en gang, og fikk først prøvd det for et par uker siden, forteller mamma Marianne Graver Odden.

Henrik er fra før av et talent på fotballbanen, og nå også i friidrett. Men hvilken idrett han vil konsentrere seg om på sikt er langt fra avklart.

Resultater for de beste på 600 meter G 14:

  • Henrik Graver Odden, Kragerø IF Friidrett 1.34,70
  • Henrik Bøe Johannesen, BUL IL 1.34,75
  • Jørgen Halmøy, Bækkelagets SK 1.42,84.

Sterk 200-meter

På søndag deltok Henrik på 200 meter, og gjorde også der en flott prestasjon. Med den gode tida 25,50 besatte han en sterk fjerdeplass med kort avstand oppover på resultatlista. Han vant sitt heat på denne 200-meteren.

– Henriks fine prestasjoner er på mange vis resultat av et godt samarbeid mellom friidretten og fotballens aktivitet på Kragerø stadion. I tillegg til den populære 400-meterskonkurransen «Wanted», som friidrettsgruppa har arrangert de to siste åra på Stadion, forteller Ørnulf Klausen i KIF friidrett.