18. - 20. mars var det duket for Bamas alpinfestival på Ål for barn under 12 år. Alpinfestivalen på Ål er årets høydepunkt for unge alpinister fra hele Norge og regnes som det uoffisielle Norgesmesterskapet for aldersgruppen

Fra Kragerø stilte Joakim og Aksel Kjellerød sammen med Henry Ellegård-Jacobsen. Joakim kjører i klassen U11 og skulle kjøre Super-G på fredag og måtte derfor sammen med lillebror Aksel og pappa, trener og sponsor Christian Kjellerød, ta den 5,5 timers lange kjøreturen oppover på torsdag.

Henry og Aksel skulle bare kjøre på lørdag og søndag. Joakim var uheldig og kjørte ut i fredagens Super-G , men trenerpappa Christian var fornøyd og mente at Joakim kjørte veldig bra til det gikk galt og at han har blitt bedre i Super-G i løpet av sesongen.

På fredagskvelden var det duket for show i Storgata på Ål med bla NRK Super-kjendiser og Blime-dansen. Tross alt så ble kvelden ung da vekkerklokka skulle stilles på 06.00. Besiktigelse for guttene var fra 08.00 med rennstart 09.00. På en besiktigelse får man skli rolig gjennom løypa for å se på løypa og planlegge hvordan man vil kjøre.

På lørdagen skulle Henry kjøre Fart, StorSlalåm og ParallellSlalåm. I Fart målte de toppfart etter noen lange svinger. Toppfarten gikk far Magnus hus forbi, men det gikk fort. Etter dette var det StorSlalåm som stod på tapetet. Her gikk det over all forventning og Henry kjørte inn til uoffisiell 7. plass av 214 startende i årsklassen under 8 år. Veldig morro at Henry fra Kragerø med brukte ski kjører fortere enn pappagutta fra Bærum.

Joakim skuffet heller ikke i slalåm og kjørte inn blant topp 10 av 102 startende i slalåm.

På lørdags kveld var det premieutdeling i Ål kulturhus som nærmest lå vegg i vegg med hotellet vi bodde på. Her var det show med dansende bananer og tryllekunster. Her ble man i klassende under 10 år ropt opp 25 og 25 av gangen, opp på scenen, hvor man mottok premier. Et fint bilde samt en skibag delt ut av høytidelige kledd bunadsungdommer.

På søndag var det heller ikke mye tralala med skicross og besiktigelse fra 08.00 til 08.45. Men etter x antall skåler med honnikorn og glass juice så var guttene klare.

På søndag var det skicross for Henry. Her starter man flere samtidlig. Her startet de tre og tre. Henry vant alle sine heat, noe han var svært fornøyd med.

Aksel kjørte inn til 4. plass blant 71 startende i StorSlalåm. Noe som også er helt rått.

Joakim endte på 17. plass av 102 startende og var litt skuffet. Noe det absolutt ikke er noen grunn til. Men en vaffel fra pappa Christian rettet fort på det.

Guttene gledet seg stort over de oppløftende resultatene og ser nå frem til vannskisesongen i Kragerø.

Vi håper dette kan gi inspirasjon til andre barn og det hadde jo vært veldig gøy å fått med flere fra Kragerø. Vinteren er lang og det er viktig å bruke den til noe gøy. Veldig sosialt og trivelig sport å være med på som foreldre også. Hvis vi kunne få startet en egen alpinklubb så hadde jo det vært rått. Hvis det er noen som ønsker å være med, så er det bare å ta kontakt.

Magnus Ellegård-Jacobsen