Gå til sidens hovedinnhold

Økt press på byene

Artikkelen er over 4 år gammel
Sentralisering

Presset på de største byene øker med økt etterspørsel etter boliger og med mange boliger til svært høye kvadratmeterpriser. Vi ser boligkøen øker og utleiemarkedet er vanskelig.

Mange distrikter mister innbyggere til fordel for de store byene. Innbyggere som har bidratt til viktige verdiskapninger. Den store effekten av fraflytting fra bygdene har vi ennå ikke sett. Men jeg aner en dominoeffekt. Færre innbyggere fører til lavere verdiskapning. Dette er en avhengig av for å opprettholde et levende distrikt. Offentlige kontorer forsvinner og kommuner reduserer sitt kommunale tilbud på bakgrunn av mindre inntekter til kommunen.

En kan ikke tvinge mennesker og bo i distriktene, men for å beholde innbyggere må en ha flere verdier enn kun en boverdi. Utfordrende jobber, kulturelle tilbud og gode fritidsaktiviteter er behov som ikke kan ligge for langt unna bostedet.

Distriktsnæringen skaper store verdier for Norge og dette må vi ha fortsatt muligheter til og fortsette med. Vi må være varsomme med å tro at store, robuste enheter alltid er det beste.

Knut Jarle Sørdalen

Kragerø Senterparti

Kommentarer til denne saken