En rød-blå invasjon

Russen kommer: Gjennom byens gater kom de, dansende og syngende. Her på vei mot Jens Lauersøns plass og Blindtarmen hvor det årlige «russe-OL» ble arrangert. Alle foto: Jimmy Åsen

Russen kommer: Gjennom byens gater kom de, dansende og syngende. Her på vei mot Jens Lauersøns plass og Blindtarmen hvor det årlige «russe-OL» ble arrangert. Alle foto: Jimmy Åsen

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Russ fra store deler av landet kom syngende, dansene og hoppende gjennom Kragerøs gater lørdag.

DEL

Det årlig russetreffet som Skjærgårdsgospel arrangerer samlet om lag 700 russ.
 

– Dette er omtrent det samme antallet russ vi har hatt de senere årene, opplyste Sven Ludvigsen i Skjærgårdsgospel.

Frivillige

Det trengs mange frivillige når flere hundre ungdommer strømmer til Kragerø.
 

– Lokalt har vi en godt drillet gjeng som har vært med på dette tidligere. I tillegg er det 20 fra Ungdom i oppdrag og over 20 utenlandsstudenter som har hjulpet til.
 

Fredag ankom de første og hovedbølet var idrettshallen. Her overnattet mange og her var de store konsertene. I tillegg var det nattkonsert i Kragerø kirke, et arrangement som ifølge flere russ KV snakket med, var «helt magisk».
Det ble holdt seminarer rundt om i de forskjellige menighetene i kommunen.
 

En person som gjorde et sterkt inntrykk på flere var amerikanske Matt Withlock fra Hawaii. Hans taler, utstråling og engasjement gjorde inntrykk på de unge.
Amerikaneren lurte imidlertid på hvordan nordmenn var skrudd sammen, da han fikk se ungdommer som badet i Blindtarmen, mens han selv sto iført «alaskajakke».

Mye moro

De mange russeungdommene satte sitt preg på byen. Når så mange unge er samlet blir det naturligvis litt støy. På Jens Lauersøns plass var det samling og i Blindtarmen ble det arrangert «russe-OL», der russ fra forskjellige landsdeler konkurrerte.
På Kalstad kom det klager på høy musikk.
 

– Vi hadde et telt utenfor hallen der man kunne spille egen musikk. Lyden skulle vært slått av klokken 23, men ved en glipp skjedde ikke det før midnatt, opplyser Jarle Storebø i Skjærgårdsgospel.
 

To jenter som kjørte russebil mistet også sertifikatet, da de kjørte rundt med russ sittende på biltaket. Slik kjøring blir ikke tolerert, ifølge Telemark politidistrikt.

Artikkeltags