Gå til sidens hovedinnhold

Rødt uten kunnskap om vannskuter

Artikkelen er over 4 år gammel

LESERBREV: Kragerøs varaordfører Charlotte Therkelsen Sætersdal ble svært skuffet da regjeringen vil tillate vannskuterkjøring i nasjonalparken i følge media. «Jeg synes jo ikke det skal være mulig å ferdes med vannskuter noe sted. Så synes jeg det er lite forenlig med vern av dyreliv og naturområder at folk skal få lov i farte rundt 35 knop i skjærgården» sier Therkelsen Sætersdal til NRK.

Jeg skjønner ikke helt hva som er argumentene til Sætersdal for et forbud. Er det støy, eller er det fart?

Hva støy angår så er vannskutere mer stillegående enn andre fartøyer. Når det gjelder fart så er fartsgrensene i skjærgården de samme 30 knop, enten man kjører en RIB med to store 300 hesters påhengere eller en vannskuter.

Det virker som Særersdal og Rødt i Kragerø bare er imot, uten å ha argumenter som underbygger forbudslinjen til partiet. Hvis varaordføreren tenker tilbake på informasjonen fra prosjektleder for nasjonalparken til kommunestyret, så husker hun kanskje at prosjektlederen sa at det ikke var noen sterke faglige argumenter for forbud mot vannskuter i nasjonalparken. Hvorfor skal det da være et forbud Sætersdal?

For meg så blir det tøysete å skulle forby ferdsel med en båt bare fordi du sitter på en sal, holder i et styre og har vannjet i stedet for propell!

Rødt har mange rare holdninger, så det neste fra den kanten blir vel et forbud mot motorsykler. Man sitter på en sal, holder i et styre og noen vil vel si at det også bare er unyttig kjøring med et slikt kjøretøy.

Båt er båt, uansett størrelse, fremdriftsmaskineri og kjørestilling!

Thorleif Fluer Vikre

leder Kragerø Frp

Les også: Vannskutere i Kragerø

Kommentarer til denne saken