KV tilbake ved Blindtarmen

KV Flytter: Fra venstre: Per Eckholdt, Kristin Enge Minde, Trond Nøstvold Tou, Espen Solberg Nilsen, Anlaug Nordal og Nico Jørgensen. Jimmy Åsen var ikke til stede da bildet ble tatt.

KV Flytter: Fra venstre: Per Eckholdt, Kristin Enge Minde, Trond Nøstvold Tou, Espen Solberg Nilsen, Anlaug Nordal og Nico Jørgensen. Jimmy Åsen var ikke til stede da bildet ble tatt.

Artikkelen er over 2 år gammel

I løpet av første uken i januar regner redaktør Espen Solberg Nilsen med at KV er tilbake ved Blindtarmen.

DEL

– Nå er det siste innspurt med installasjoner og datalinjer, før selve flyttingen, sier KV-redaktøren.

Bryggasenteret

Lokalene som KV nå skal flytte inn i ligger i andre etasje på Bryggasenteret, i den seksjonen som Andrew Howatson kjøpte for noen år tilbake.

Det er store deler av lokalene hvor Active Sportswear Norge AS holdt til, som nå blir avislokaler.

– Vi har hatt fine år i Kirkegata, men nå gleder vi oss til å komme i nye og moderne lokaler, som er skreddersydd for oss, sier Espen Solberg Nilsen.

Og «skreddersømmen» medfører at det KVs ansatte arbeider i åpent kontorlandskap. Det betyr at både redaksjonsledelse, journalister og markedskonsulenter arbeider tett sammen, både fysisk og praktisk.

Gode lokaler

– Dette er gode lokaler, som er tilpasset våre behov. Ved siden av det åpne kontorlokalet og et møterom, er det også et par «stillerom», hvor medarbeiderne kan trekke seg tilbake, sier redaktøren.

I tillegg er det et kjøkken og spiserom, og sanitærlokaler.

– Lokalene er også langt på vei universelt tilpasset, med heis fra første etasje. Så det vil også være god tilgang for rullestolbrukere og bevegelseshemmede, sier Espen Solberg Nilsen.

Stor overgang

– Vi kommer til et nytt og moderne lokale, og det vil bli spennende å arbeide i et åpent landskap, sier Per Eckholdt i redaksjonsklubben i KV.

– Det er første gang i mine 35 år i avis at vi er i et åpent landskap, men det er nok en helt riktig utvikling, sier Eckholdt.

– Og så skal det bli fint å komme tilbake til Blindtarmen. Vi gleder oss, sier han.

KV i 20 år

I 2018 er det 20 år siden Kragerø Blad og Vestmar ble oppkjøpt og slått sammen til Kragerø Blad Vestmar, KV.

– Samtidig vil vi neste år skrive 175. årgang på forsiden, siden KV har røtter så langt tilbake i avishistorien, sier redaktør Solberg Nilsen.

– Og det er dessuten 150 år siden den første utgaven av Vestmar kom ut. Så vi har lange tradisjoner som vi er stolte av, og som vi vil ta vare på i dagens avishverdag, sier han.

I løpet av disse 20 årene har KV holdt til i tre tidligere lokaler.

Det startet i Ytre Strandvei 1. Etter overgangen til tre utgaver i uken ble disse lokalene altfor store, og det ble flytting til Torvgata, i lokalene hvor Kragerø kafé i sin tid holdt til. Etter noen år i disse lokalene, gikk flyttelasset videre til Kirkegata 7, der avisen har kontorer i dag.

Digitalisering

– I løpet av disse årene har avisbransjen gjennomgått en voldsom utvikling. Ikke minst gjelder dette digitalisering både av produksjonen og avisproduktet, sier Solberg Nilsen.

Digitaliseringen og konsernsamarbeid er også medvirkende til at man nå flytter til nye lokaler, siden antall fast ansatte har sunket. Avisen har nå sju ansatte, i litt over seks årsverk.

For KVs del har den digitale omleggingen vært svært vellykket, og et stadig større antall abonnenter leser avisen på skjerm, enten på pc, nettbrett eller mobil.

– Satsingen på den digitale nyhetsformidlingen vil fortsette med uforminsket styrke, sier Solberg Nilsen.

– Vi regner blant annet med at vi i løpet av året vil komme i gang med direktesendinger av ulike arrangementer, på KV.no, sier redaktøren.

Artikkeltags