I dette kontorfellesskapet har de glede av hverandre

Nytt liv i gamle central hotel: Fra venstre: Rune Brekka, Øyvind Kverndal, Elisabeth Brødsjø, Lotte Spilhaug Iversen og Kevin Hunter Nielsen. 		Foto: Per Eckholdt

Nytt liv i gamle central hotel: Fra venstre: Rune Brekka, Øyvind Kverndal, Elisabeth Brødsjø, Lotte Spilhaug Iversen og Kevin Hunter Nielsen. Foto: Per Eckholdt

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Først var det et flott bolighus. I 1870-årene ble det Central Hotel. Drøyt 100 år senere ble det tatt i bruk av teknisk etat i Kragerø kommune. Nå er det igjen kommet liv i det gamle hotellet.

DEL

– Vi har etablert et kontorfellesskap, hvor vi kan dra nytte og glede av hverandres kompetanse og kontaktnett, mener en av eierne av bygningen, Rune Brekka.


– Det har vært et veldig tungt prosjekt å dra i land. Det har hele tiden vært endringer i myndighetenes krav som vi har måttet innfri. Men mange har hjulpet og bistått oss på veien. Nå er bygget så å si komplett, og vi er klare til å ta imot flere innenfor fellesskapet, fortsetter Brekka.

Senter for bygg og ...

Fra å være et kommunalt senter innenfor bygg og areal, er fellesskapet i Rådhusgata 2 på mange måter et stykke av samme tilbud, bare i privat regi.
 

I fellesskapet finner man takstmann Kevin Hunter Nielsen (Kragerø Takst), Lotte Spilhaug Iversen og Øyvind Kverndal (Tegneriet), Rune Brekka AS (maling, våtrom, forefallende med mer), dessuten refleksolog Elisabeth Brødsjø. I tillegg har Petter Carlsen kontor i fellesskapet. I 2. etasje holder Kragerø Revisjon til. Mens det i toppetasjen (3. etasje) blir en stor leilighet.
 

– Regner vi inn alle sammen, huser den gamle bygningen et sted mellom 12 og 15 arbeidsplasser, mener Rune Brekka.

Nytt uttrykk

Eksteriørmessig ser Rådhusgata 2 - gamle Central Hotel som det fortsatt kalles på folkemunne – ut som det nesten alltid har gjort. Det største forandringen har skjedd innendørs. Fortsatt kjenner man igjen noe av den tidligere oppdelingen, men innvendig er det revet vegger og etablert nye, romslige kontorer, samt kjøkken og møteromsfasiliteter.
 

– Som nevnt har rehabiliteringen og ombyggingen av bygningen tatt mye tid, og det skal ikke underslås at vi nesten har gitt opp noen ganger. Men nå er vi i mål og synes vi har fått praktiske og et kontormiljø med ikke helt standard løsninger, sier Rune Brekka.
 

Artikkeltags