Havnefestival med bryggedans og tradisjoner

MARITIMT: F.v.: Audun Solbekk, Willy Nilsen. Morten Halleraker, Leif Halvorsen, Mick Travis, Tor Thorsen, Kolbjørn Martinsen og Arne Hansen ønsker velkommen til havnefestival.

MARITIMT: F.v.: Audun Solbekk, Willy Nilsen. Morten Halleraker, Leif Halvorsen, Mick Travis, Tor Thorsen, Kolbjørn Martinsen og Arne Hansen ønsker velkommen til havnefestival.

Til helgen er det klart for den tiende utgaven av Havnefestivalen. Fokuset er på tradisjonsbåter, familieaktiviteter, underholdning og bryggedans.

DEL

Festivalen er et samarbeid mellom Seilforeningen, Kystlaget, Sjømannsforeningen og Redningsselskapet. Tradisjonen tro er festivalen lagt til 2. helgen i august, en helg da kragerøfolk gjerne tar byen sin tilbake etter en hektisk sommersesong.

– Veldig mange er glad i bryggedansen som er en viktig del av festivalen, så den er med i år også, med lokale musikere i TJ Band, forteller Morten Halleraker. Han er nyvalgt leder av Kragerø Seilforening og dermed leder av Havnefestivalen.

For hele familien

Det legges ellers vekt på at dette er en festival for hele familien og at det maritime skal stå i fokus. Tradisjonsbåter som MF Gamle Kragerø og Portørenga er derfor sentrale. Om bord i MF Kragerø inviterer Kystlaget store og små til å lage krabbefiskesnører og propellbåter. De vil også vise tauarbeid og informere om arbeidet sitt. Om bord i Gamle Kragerø vil det også bli vist dukketeater.

Arrangørene ønsker at dette skal være en lokal festival også når det gjelder artister og underholdning, og har engasjert artister som Kim Eikenes, Malene Sleire, Andreas Hartman-Brødsjomoen, Heljar Myrstrand, Andrine Vaag og Radio Rescals i tillegg til allerede nevnte TJ Band.

Tradisjonsmat

En viktig del av festivalen er også maten. Sjømannsforeningen vil ha åpent hus med servering av bacalao og ertesuppe. I festivalteltet blir det i tillegg Anette Sivertsens fiskesuppe og godbiter fra Hos Gro.

Festivalledelsen signaliserer at det kanskje blir noen forandringer før neste års festival, men at den i år blir etter gammel tradisjon med roing, skåting og vrikking med pram i Blindtarmen, optimistseiling samme sted og redningsoppdrag med RS Paradisbukta for å nevne noe.

Artikkeltags