LESERBREV: Jeg gratulerer Kragerø kommune og ikke minst alle frivillige (lag) inderlig med en fantastisk fin feiring - tilpasset alle innbyggeres smak. Moro, kos og interessant fra ende til annen. Så mange Kragerø-folk har jeg aldri sett på byen i juli. Det minnet ofte om et vennetreff eller familietreff. Aldri har jeg sett så mange glade mennesker i byen. Gud be - at det ikke blir 350 år til neste gang!: Dette var ytterst minneverdig! Fantastisk bra! Hurra for Kragerø!

På den annen side: Grunnarbeidene på Mylius-tomta har vært en stor plage for alle rundt «søndre havnebasseng». Som alle ved sjøen vet, bærer lyden godt over vann, slik at arbeidene ikke bare har plaget Thomesheia - men også Gjestebrygga, Øya og Stabbestad. Som gjesteboer på Thomesheia og direkte bak Mylius-tomta, vil jeg gjerne fortelle om lydnivået: Fra klokken 06 (moderert til 07 etter klage og til 20:15 har det foregått, boring, soliding (filterering) og graving i stein. Lydnivået kan sammenliknes med et pukkverk eller et diskotek, slik at det å snakke sammen utendørs må foregå med ropert, når huskestuen er i gang. - At Kragerø kommune har tillatt dette å foregå i sin beste turistperiode er interessant. Hvem har hatt hodet under armen når dette har blitt godkjent?

Avslutningsvis undrer jeg meg også over utbyggernes profesjonalitet eller kynisme (velg det som synes mest sannsynlig). Beboere på Thomesheia fikk for to uker siden – etter at bråket startet - et brev i postkassa med innkalling til et møte om utbyggingen klokka 16:00 - i Mylius-bakken. Mmmm, men hvilken dag …? Nei, det sto det ingenting om… Dagen etter fikk vi et brev om det samme, der datoen var satt til samme dag – klokka 16:00. Derfor kom jeg for sent, fordi jeg ikke hadde fått beskjed i «minnelig tid» som vanligvis er en uke. Ville man ikke at innbyggerne skulle komme på møtet? Slik respektløs opptreden mot beboerne kunne man spart seg, spesielt fordi utbyggerne er profesjonelle, og fordi beboerne blir torturert - i lang tid.

Arno Mong Daastøl

Gjesteboer på Thomesheia