Lover flott utstilling

Det første styret: Fra venstre: Sverre Okkenhaug, Ole Jan Aatangen, Tore Juell og Anny Skaug Grøgaard. Unni Wærstad sitter også i styret.Foto: Jimmy Åsen

Det første styret: Fra venstre: Sverre Okkenhaug, Ole Jan Aatangen, Tore Juell og Anny Skaug Grøgaard. Unni Wærstad sitter også i styret.Foto: Jimmy Åsen

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Foreningen Kragerøs faste bildegalleri har fått valgt sitt første styre.

DEL

– Tore Juells store drøm er i ferd med å gå i oppfyllelse, sa Sverre Okkenhaug da foreningen hadde fått valgt sitt aller første styre.

Til byjubileet i 2016

Årsmøtet som ble holdt på biblioteket valgte fem personer som skal fungere som et arbeidsutvalg fram til og med byjubileet i 2016.
De fem er Tore Juell, Sverre Okkenhaug, Ole Jan Aatangen, Anny Skaug Grøgaard og Unni Wærstad.
Styret bestemmer selv hvilke funksjoner de forskjellige medlemmene skal ha.


Viktige i organisasjonen blir også Morten Skjævestad og Nils Erik Salvesen, som kommer til å jobbe mye med det praktiske. Disse to, sammen med de i styret, har til nå vært sentrale i Kragerø faste bildegalleri.
 

Planene for sommeren i rute

Tore Juell kom rett fra kunstutstillinger i London til stiftelsesmøtet.
 

– Vi er i ferd med å bli en levedyktig forening. De første skritt er tatt. Vi har store muligheter. Vi skal ikke bli Kragerøs svar på Skagen. Vi skal bli Kragerøs Kragerø, sa Tore Juell til de i overkant av 20 interesserte som var på stiftelsesmøtet.
 

– Arbeidet og planene for sommerens utstilling er i god gjenge. Den kommer til å bli vel så bra som den vi hadde sist sommer, lovet Tore Juell.
 

Han kunne fortelle at de hadde vært i kontakt med en rekke personer som har malerier som de er villige til å låne ut.
En av de mange attraksjonene på neste utstilling er et stort maleri som Lars Jorde laget i Kragerø i 1919. Et fargerikt seilermotiv.

Guido Schjølberg

I postgården i Torvgata pågår en stor Guido Schjølberg-utstilling som vil henge oppe til slutten av mai. Utstillingen forteller også viktig kragerøhistorie, for den har mange kragerømalerier som spenner over en periode på over 50 år.


Styret har også planer om å lage en videofilm av utstillingen, der Carl Fredrik Monsen og Ulf Hamran skal gå rundt og fortelle om bygninger og folk Guido Schjølberg har foreviget.
Til nå har nærmere 100 personer meldt seg inn i Kragerø faste bildegalleri.

Artikkeltags