Gå til sidens hovedinnhold

Vil nå låne ut galleriet

Artikkelen er over 5 år gammel

– Vi ønsker å leie ut lokalene i Kirkegata når vi ikke bruker dem selv, opplyser Odd Iversen.

For å skape mer liv i Kirkegata og få utnyttet lokalene bedre, har styret i kunstforeningen bestemt at kunstnere kan få leie galleriet hvis det er ledig.

Må søke

– Siden vi ikke har anledning til å arrangere utstillinger året rundt, ønsker vi å gi andre muligheter til å kunne vise seg fram, sier leder Odd Iversen.
 

De som har lyst til å låne galleriet til en utstilling, må sende søknad til kunstforeningen.
 

– Vi ønsker å ha en viss kontroll med hva som stilles ut. Det er også en del praktiske saker som da må avklares.
 

De som får låne lokalet får dette meget billig.
 

– I utgangspunktet skal det ikke koste noe. Vi tar kun ti prosent provisjon av salget. De som stiller ut må da ordne med annonsering, plakater, sitte vakt og betjene utstillingen selv. Kunstforeningen vil være behjelpelig med å henge opp bildene på utstillingen.

Hiis og Gunneng

Den første som har fått prøve denne nye ordningen er Katrine Hiis. Hennes utstilling vil vare til over påske. Neste som får benytte seg av ordningen er Grete Gunneng. Etter hennes utstilling begynner kunstforeningens faste utstillinger.
 

– Først ut er fjorårets jomfrulandsstipendiat som åpner sin utstilling 9. mai, sier Iversen.
 

Fra 30. mai til 14. juni skal Ann C. Melland stille ut. Deretter kommer en gruppe fra Grenland.
 

– Den 11. juli åpner vår hovedutstilling denne sommeren. Det blir en minne- og salgsutstilling av Lillen Dahll Vogt. Dette er en utstilling som vi ser fram til, sier Odd Iversen.

Ørvik avrunder

Sist ut og som avrunder sommeren 2015 i Kragerø kunstforening er Tone Ørvik, som for øvrig er meget aktuell. Nylig laget hun en byste av kvinnesaksforkjemperen Fernanda Nissen som er født i Kragerø. Bysten ble avduket på Jens Lauersøns plass 7. mars.
 

– I tillegg står vi som arrangør av Telemarkutstillingen, men her er dato ikke fastlagt ennå.

Kommentarer til denne saken