Veteraner på tretten

Veteraner: Anne Dyrkorn Gregoriussen (til venstre) og venninnen Maja Hofstad Fredriksen har deltatt i flere utstillinger og synes det er moro. begge Foto: Per Eckholdt

Veteraner: Anne Dyrkorn Gregoriussen (til venstre) og venninnen Maja Hofstad Fredriksen har deltatt i flere utstillinger og synes det er moro. begge Foto: Per Eckholdt

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Anne Dyrkorn Gregoriussen og Maja Hosftad Fredriksen er bare 13 år gamle, men begge er likevel nesten for veteraner å regne når det gjelder utstillinger.

DEL

Begge har deltatt med ulike arbeider på flere forskjellige utstillinger opp gjennom årene.
 

– Jo, vi har stilt ut mange ganger. Kanskje fem eller mer? Det er bare moro, smiler de to ungjentene.
 

Lørdag åpnet Kragerø kulturskole visuelle kunstfag utstilling i Kragerø bibliotek. Gregoriussens og Fredriksens arbeider var hengt opp sammen med et stort antall andre kunstverk.

Stas og skummelt

– De aller fleste av elevene synes det er stor stas å få stilt ut det de har laget gjennom vinteren og våren, sier kunstlærer Lise Bottolfs til KV.
 

– Samtidig er det noen som synes det er litt skummelt også, smiler hun.
 

Kunstutstillingen inneholder flere typer kunstneriske uttrykk, fra akvareller, selvherdende leire, malerier, tegninger og masker. Kunstverkene er laget av barn og unge i alderen fra ti til 14 år.
 

– I dag har vi 14 elever, men har plass til flere. Vi har mange jenter og kunne ønskes oss gutter på kulturskolen. Vi har ledige plasser, sier Bottofs.

Stolt

– Jeg er veldig stolt av elevene, og de er gøy å være læreren deres, slår Lise Bottolfs fast.
 

Hver tirsdag gjennom vinteren og våren har elevene møttes i Kirkegata i kunstsentralens lokaler, som kulturskolen deler med Kragerø kunstforening.
 

– Vi avslutter dette semesteret 16. juni, men er tilbake og setter i gang igjen til høsten, opplyser Lise Bottolfs.

Melde seg på

Kulturskolelæreren forteller også at det er svært mange av elevene som fortsetter fra år til år, samtidig som det selvsagt er noe frafall.
 

– Så det er bare å ta kontakt og melde seg på, vi har plass til flere, sier hun.
 

Utstillingen i Kragerø bibliotek åpnet lørdag og varer til og med lørdag 6. juni.
Den ble som seg hør og bør åpnet med «sprudlevann» og saltstenger, noe Eva Bottolfs, Laura Ingeborg Therkelsen Kremer og Hana Schulze forsynte seg med.
 

Artikkeltags