Videregåendeelevene aktiviserte sjette- og sjuendeklassingene

Hesteveddeløp der Julie Snøås er hest og Mina Fredriksen er kusk. Video: Håkon Nordal.

Elever fra Kragerø videregående skole har hatt aktivitetsdag for elever på mellomtrinnet.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

18 elever fra 3. klasse på idrettslinja har en elevbedrift som heter BIT IT. Elevene er på besøk en time hver tirsdag på Sannidal, Helle og Kragerø barneskole, hvor de har 6. og 7. klasse i fysisk aktivitet.

- Vi i 3. klasse har øvd inn fire danser som vi har lært bort til alle elevene vi trener i barneskolene, gjennom fire uker. På aktivitetsdagen 14. februar hadde vi besøk av elever i 6. og 7. klasse fra Sannidal, Helle, Kragerø, Levangsheia og Skåtøy barneskole. Til sammen var det cirka 210 elever i hallen, opplyser Hannah Lønnerød Torp i BIT IT.

Mye forskjellig

Det var aktiviteter som kanonball, capture the flag, innebandy, høydehopp, bordtennis, tegnekonkurranse, quiz, hest og slede, stafetter, erteposekast, basket og skudd på mål med håndball. Elevene ble delt opp i blanda grupper som skulle vare hele dagen. Slik fikk også elevene møte noen av de fremtidige klassekameratene de får på ungdomsskolen. Alle elevene var innom alle aktivitetene, og dette var under et ordnet system.

Fire danser

Byttet mellom aktivitetene gikk effektivt, elevene var flinke til å ta imot beskjeder, og alt var under kontroll. Det var musikk på anlegg i bakgrunnen, og beskjeder gikk på høyttalere som hørtes i hele hallen. I starten av dagen danset alle elevene to av de innøvde dansene som en oppvarming, hvor halvparten av elevene i 3. klasse stod på tribunen som fordansere. Resten av 3. klasse stod ute på gulvet sammen med elevene. Etter pausen ble de siste to dansene danset med nye fordansere fra 3. klasse.

Bildeserie

Aktivitetsdag for 6. og 7. klasse

En fornøyd jentegjeng på aktivitetsdag.

- De fire sangene vi danset til var «Pinne for landet» av Freddy Kalas, «Live my life» av Far east movement, «Happy» av Pharrell Williams og «Yeah, yeah, yeah» av Chris Brown, opplyser Torp.

I pausen ble det servert gratis frukt til elevene, som fikk dekket buss av egen skole til og fra hallen.

- Vi fikk inntrykk av at elevene koste seg og var fornøyde med aktivitetsdagen. Lærere har også gitt positive tilbakemeldinger, sier Torp.

Artikkeltags