Gå til sidens hovedinnhold

Kragerø menighets hus i Skippergata 13

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Kragerø menighet kjøpte i 2017 huset i Skippergata 13 med tanke på å være et samlingssted og aktivitetstilbud for ulike aldersgrupper, fram til eventuell realisering av nytt menighetshus «Skipet».

For å få godkjent bruksendring hos bygningsmyndighetene er det blitt gjennomført en rekke arbeider på huset. Byggmester Olaf Haugland har stått i spissen for disse arbeidene sammen med fagfolk fra Skjærgårdsmalerne, Terje Jørgensens elektrikerfirma og Ole og Tores rørleggerbedrift. Arkitekt Jan Abrahamsen har utført tegninger.

Av tiltak som måtte gjennomføres var blant annet å oppfylle kravene til universell utforming. Følgelig er det blitt ny atkomst for rullestolbrukere på hovedplan, og mange dører er skiftet ut med bredere dører. Brannsikringskrav er også gjennomført. Det er nå direkte varsling til brannstasjonen via sentral.

Det er også utført et betydelig dugnadsarbeid, og da spesielt i underetasjen med å få satt i stand leiligheten og dessuten etablere et aktivitetsrom.

Alle arbeidene er nå utført og bruksendring endelig godkjent.

Hovedplan inneholder hyggelig stue med plass til ca. 30 personer, kjøkken og bad /wc. Loftsetasjen kan benyttes til oppbevaring av materiell og utstyr. Underetasjen har i tillegg til leilighet også et aktivitetsrom med bad/wc. Aktivitetsrommet er spesielt beregnet for barn og ungdom. Huset driftes med et årlig overskudd takket være utleieinntekter.

Huset har en gunstig beliggenhet rett overfor Kragerø kirke. Koronapandemien gjør at vi må vente en stund på å ta huset i bruk, men forholdene skulle ellers ligge godt til rette for mange slags aktivitetstilbud i årene framover. Huset har begrenset plass, men vi er så heldige at får vi lov til å benytte Bedehuset i Løkka ved større og spesielle anledninger.

Atle Olav Ljåstad
Styreleder for Huset

Kommentarer til denne saken