Gå til sidens hovedinnhold

Tar Jomfruland til byen

Artikkelen er over 5 år gammel

På lørdag åpner utstillingen til årets jomfrulandsstipendiat, og Anne Karin Jortveit viser fram resultatet av en høst på øya.

Etter å ha tilbrakt to måneder på Jomfruland sist høst er det nå duket for Jortveits jomfrulandsutstilling i kunstforeningens lokaler.
 

– Det er primært tekstiler i utstillingen, og alt garn er donert fra Gumøy og bonden Erik Ballestad, sier kunstneren blidt.

Økologisk

For de som tar turen innom i løpet av de to ukene utstillingen varer, så kan de vente seg å se flere installasjoner som er laget så økologisk som mulig.
 

– Alt er farget ved hjelp av planter og løv som har falt naturlig på Jomfruland, og jeg er svært opptatt av miljøet og naturen både i kunsten og ellers, sier Jortveit.
 

I tillegg til en lang rekke tekstiler farget av løv, vil det også være utstilt noen bilder som hun har tatt underveis i prosessen med å lage den høst-inspirerte kunsten.

Veldig fornøyd

Fra kunstforeningen er Katja Aarflot veldig fornøyd med å se at Jortveit har latt seg tydelig inspirere av oppholdet som hun vant som Jomfrulandsstipendiat i fjor.
 

– Hun tar med øya til byen, og det setter vi stor pris på.

Kommentarer til denne saken