Nå kan du lære å spille torader, bli låtskriver eller spille i band

Nytt skoleår: Kulturskolelærerne Robert Czyz og Ragnhild Brekke, samt rektor Thomas Moen gleder seg til et nytt skoleår fra høsten av.

Nytt skoleår: Kulturskolelærerne Robert Czyz og Ragnhild Brekke, samt rektor Thomas Moen gleder seg til et nytt skoleår fra høsten av.

Artikkelen er over 3 år gammel

Kragerø kulturskole har tre helt nye tilbud fra høsten av.

DEL

– Det er viktig med spennvidde i kulturskolen, fra det tradisjonelle med torader og hardingfele til mer moderne uttrykk, sier rektor Thomas Moen ved Kragerø kulturskole.

Låtskriving og torader

Fra skoleåret 2017/18 kan elevene ved kulturskolen forsøke seg i tre helt nye «studier».

– Låtskriving vil elevene fordype seg i hele skoleåret. Vi har hatt en del ønsker fra elever som vil lære seg å skrive låter, sier Moen.

Nytt i høst er også torader.

– Dette et samarbeid med Drangedal trekkspillklubb og Håvard Hagen, sier rektoren.

Selv om kulturskoleelevene har spilt sammen i band tidligere, på for eksempel Ungdommens kulturmønstring (UKM), så er det først etter sommeren det vil være et permanent tilbud.

– Vi har hatt samspillsgrupper tidligere, men nå vil det bli satt sammen band som skal ha ukentlige øvinger i løpet av året, sier Moen.

Ukentlig i barnehager

Annika Westgård har hatt et prøveprosjekt med musikk i barnehagen på Levangsheia og i Sannidal. Nå skal dette tilbudet utvides.

– Vi har fått mange bra tilbakemeldinger fra foresatte og barnehagene, som ønsker dette videre. Flere barnehager vil derfor få ukentlige kulturskoletilbud, sier rektoren.

– Dette er et ledd i å utvikle kulturskolen, og vi ser for oss samarbeid med læringssenteret/flyktningtjenesten etter hvert. Vi ønsker å være en viktig bidragsyter i forhold til integrering, sier Moen.

Han kan for øvrig glede seg over at elevtallet er på vei oppover igjen. Dette året har 187 elever fått undervisning ved kulturskolen.

– Mestre et håndverk

Ragnhild Brekke er lærer på blåseinstrumentene klarinett og saksofon, og mener det er mye positivt ved å lære seg et instrument.

– Det er langsiktig jobbing for å mestre et håndverk, sier hun.

– Musikk er også veldig viktig for utvikling i andre skolefag, sier Robert Czyz, som underviser i piano og fiolin.

De fleste tilbudene kan man i utgangspunktet søke fra barnet går i 1. klasse. Søknaden går via kommunens hjemmeside.

– Folk trenger ikke kjøpe instrumenter hvis de skal spille. Vi har både gitarer, fioliner og blåseinstrumenter til utlån, sier Thomas Moen.

Artikkeltags