Nå kan du lære å spille torader, bli låtskriver eller spille i band

Nytt skoleår: Kulturskolelærerne Robert Czyz og Ragnhild Brekke, samt rektor Thomas Moen gleder seg til et nytt skoleår fra høsten av.

Nytt skoleår: Kulturskolelærerne Robert Czyz og Ragnhild Brekke, samt rektor Thomas Moen gleder seg til et nytt skoleår fra høsten av.

Kragerø kulturskole har tre helt nye tilbud fra høsten av.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

– Det er viktig med spennvidde i kulturskolen, fra det tradisjonelle med torader og hardingfele til mer moderne uttrykk, sier rektor Thomas Moen ved Kragerø kulturskole.

Låtskriving og torader

Fra skoleåret 2017/18 kan elevene ved kulturskolen forsøke seg i tre helt nye «studier».

– Låtskriving vil elevene fordype seg i hele skoleåret. Vi har hatt en del ønsker fra elever som vil lære seg å skrive låter, sier Moen.

Nytt i høst er også torader.

– Dette et samarbeid med Drangedal trekkspillklubb og Håvard Hagen, sier rektoren.

Selv om kulturskoleelevene har spilt sammen i band tidligere, på for eksempel Ungdommens kulturmønstring (UKM), så er det først etter sommeren det vil være et permanent tilbud.

– Vi har hatt samspillsgrupper tidligere, men nå vil det bli satt sammen band som skal ha ukentlige øvinger i løpet av året, sier Moen.

Ukentlig i barnehager

Annika Westgård har hatt et prøveprosjekt med musikk i barnehagen på Levangsheia og i Sannidal. Nå skal dette tilbudet utvides.

– Vi har fått mange bra tilbakemeldinger fra foresatte og barnehagene, som ønsker dette videre. Flere barnehager vil derfor få ukentlige kulturskoletilbud, sier rektoren.

– Dette er et ledd i å utvikle kulturskolen, og vi ser for oss samarbeid med læringssenteret/flyktningtjenesten etter hvert. Vi ønsker å være en viktig bidragsyter i forhold til integrering, sier Moen.

Han kan for øvrig glede seg over at elevtallet er på vei oppover igjen. Dette året har 187 elever fått undervisning ved kulturskolen.

– Mestre et håndverk

Ragnhild Brekke er lærer på blåseinstrumentene klarinett og saksofon, og mener det er mye positivt ved å lære seg et instrument.

– Det er langsiktig jobbing for å mestre et håndverk, sier hun.

– Musikk er også veldig viktig for utvikling i andre skolefag, sier Robert Czyz, som underviser i piano og fiolin.

De fleste tilbudene kan man i utgangspunktet søke fra barnet går i 1. klasse. Søknaden går via kommunens hjemmeside.

– Folk trenger ikke kjøpe instrumenter hvis de skal spille. Vi har både gitarer, fioliner og blåseinstrumenter til utlån, sier Thomas Moen.

Artikkeltags