Kragerø kommune og barnetrygden: Forstemmende av ordføreren

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Av de første tingene som det nye politiske regimet i Kragerø gjorde etter å ha vunnet valget, var å avskaffe ordningen med at barnetrygden IKKE skal inngå i beregningen av sosial stønad. Det tidligere politiske flertallet hadde (med rette!) vært stolt av den ordninga som det hadde initiert og fått flertall for i kommunestyret, – den fikk betegnelsen «Kragerø-modellen», ble tatt etter i flere andre kommuner og ble sågar berømmet fra Stortingets talerstol.

Gjennom artikkel i KV for fredag 20. november, «Hasan mistet barnetrygden etter endring» illustreres virkningen av det nye regimets politikk: En familie bestående av to voksne og seks barn (idealfamilie for Kragerø kommune, som virkelig trenger barnefamilier) har nå 6500 kroner mindre pr måned å leve for.

Rødt Kragerø, og ganske sikkert hele den tidligere politiske posisjonen, beklager sterkt den situasjonen som Hasans og andre familier er satt i ved vedtaket gjort av det nåværende politikerflertallet. Når budsjettet for kommende år nå skal behandles, vil vi igjen argumentere mot at kommunens svake økonomi skal ramme de som er dårligst stilt og fremme forslag om gjeninnføre vår ordning.

Ordførerens kommentar i KV til situasjonen for familien Hasan og andre lover imidlertid ikke godt med tanke på å få til et nytt vedtak: «Det er trist for dem det gjelder, men man må se det store bildet og innse at det er ikke mer penger enn det det er». En så ufølsom og forstemmende kommentar er det heldigvis sjelden blir gitt fra ledende politisk hold i kommunen. Men med all ønskelig tydelighet bekrefter den at når økonomiske prioriteringer skal gjøres av nåværende politikerflertall i Kragerø, så rammes utsatte grupper særlig hardt.

Styret i Rødt Kragerø


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken