Både Kragerø, Stabæk og Gulset går videre til andre kvalifiseringsrunde i årets Lerøyserien. Runar har trukket sitt lag, dermed dreide kampene seg i Kragerøhallen lørdag om best rangering med tanke på motstandere i neste kvalifiseringsrunde.

Vant nabooppgjøret

Kragerø og Gulset har hatt mange jevne kamper i alle aldersklasser opp gjennom årene. Denne gang var det Kragerø som trakk det lengste strået i en til tider jevn kamp. To kjenninger på hver sin laglederbenk, Simen Muffetangen for Kragerø og Terje Andersen for Gulset, er begge taktikere. Førstnevnte trakk det lengste strået denne gang. Det to forsøkte også å påvirke dommerne, men fikk klar beskjed av Jan Rune Moum og Terje Rønning om å roe seg ned.

 

Etter en jevn start på kampen, kunne Kragerø gå til pause med ledelse 15–12 etter at Maja Furu Sæteren på sjumeter satte ballen kontant i nettmaskene. Gulset kom sterkt tilbake og gikk i ledelsen for en stakket stund. Kragerø slo kraftig tilbake, halvminuttet før slutt satte Villen Norheim Ask punktum med en flott scoring, dermed 30–25 til Kragerø.

Toppscorer i kampen ble Maja Furu Sæteren med 10 mål, Tuva Muffetangen noterte seg for ni mål.

– En ujevn kamp fra vår side, vi vinner og det er det viktigste, sier Simen Muffetangen etter kampen.

Maja skadet

Som nevnt tråkket Sæteren over tidlig i kampen mot Stabæk og dermed sto Kragerø uten en av sine beste måltyver. Det er ingen tvil om at smarte Sæteren finner veien til mål i de mest utrolige situasjoner.

 

I tillegg til at hun ble skadet, hadde jentene fått liten tid til å innhentet seg etter en tøff kamp mot Gulset. Stabæk hadde fordel av at det var deres første kamp.

Stabæk vant 25–21 etter 14–8 ved pause. Veslemøy Sigstad Jørgensen ble Kragerøs toppscorer med ni mål.

Stabæk slo Gulset 25–22 i den siste kampen, ved pause sto det 13–11. Dermed ble det full pott til Stabæk med fire poeng, Kragerø fikk to og Gulset null. Hvilke motstandere lagene får i neste runde er ikke avklart.