Kragerø fikk sølv i cup i Kroatia

Kragerø J16 gikk til finalen i International Handball Tournament i Makarska i Kroatia.

DEL

– Jentene har vært 10 dager i Makarska, Kroatia. Det er en tur de har spart og jobbet dugnad for i to-tre år og derfor kunne det meste av turen dekkes av «lagkassa». Flere familier brukte deler av ferien på å bli med, så det var en stor kragerøgjeng på tur, sier leder Pål Ask i Kragerø håndball, som selv har med datteren Villen Norheim Ask på laget.

Selv om cupen var utgangspunktet for turen var det sosiale vel så viktig.

– Det ble båttur til øyene Hvar og Brac, rafting og paraseiling, og ikke minst «tæning» i sola ved poolen (svømmebassenget) ved leilighetene, sier Ask.

Gjorde det godt i gruppespillet

Kragerø kom til slutt på en flott andreplass. I innledende pulje møtte jentene to norske lag, Haslum og Hasle-Løren, og vant begge kampene klart. De spilte også mot et lokalt kroatisk lag som de slo ganske enkelt.

– Den siste kampen i innledende pulje var mot det ungarske laget Bajnok DSE, som de senere også skulle møte i finalen. Det var en jevn kamp som våre jenter til slutt tapte med tre mål. De to beste lagene var kvalifisert for sluttspill, og dermed var jentene våre klare for kvartfinale, sier Ask.

11 straffer til motstanderen

Kvartfinalen mot det slovenske laget Olimpija ble en spesiell opplevelse, i alle fall med tanke på dommerne.

– Jentene fikk kjenne på at dommerne var mer autoritære enn vi er vant til. Det ble 11 straffer til motstanderen og ingen til oss, men «bøttevis» med utvisninger. Alle protester ble belønnet med dobbel utvisning, sier håndballederen.

Kragerøjentene ble reddet av en meget opplagt Malin Johansen i mål.

– Malin Johansen sto en kjempekamp og reddet hele åtte av straffene og slapp kun inn ni mål i hele kampen. Det skal nesten ikke være mulig å vinnen en slik kamp, men tross 36 grader kjempet jentene seg til seier.

Kontroll i semifinalen

I semifinalen møtte kragerøjentene et bosnisk lag. Her var temperaturen både på banen og i lufta heldigvis noe bedre. Kragerø kontrollerte inn til seier og finale.

– I konkurranse med alt fra andre norske ferierende lag, som våre jenter, til rekruttlag fra Champions League-klubber som RK Krim, har våre jenter klart seg strålende. Det ble et surt 1-målstap mot et av de beste ungarske lagene i denne aldersklassen i en jevn og dramatisk finale, men jentene har all grunn til å være stolte over prestasjonen. På premieseremonien på torget i gamlebyen på kvelden fikk jentene overrakt pokal og premier. Maja Furu Sæteren ble helt fortjent kåret til finalens beste spiller, sier Ask.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag, din klubb eller din kamp. Del opplevelsene dine med KVs lesere

Artikkeltags