Det er med bakgrunn i en ny energilovgivning at Kragerø Energi nå må bytte navn. Administrerende direktør for Kragerø Energi Holding, Geir Elsebutangen, understreker at holdingselskapet beholder navnet, men at det er nettselskapet Kragerø Energi AS som nå får nytt navn.

– Dette ser vi ellers i Norge også, hvor nettselskaper endrer navn som følge av de nye reglene. For eksempel har Skagerrak Net byttet navn til Lede, sier Elsebutangen.

Når navneendringen nå skal gjennomføres, skjer det fort. Elsebutangen forteller at de har fått inn flere forslag internt i selskapet, men at de gjerne vil ha innspill fra innbyggerne i Kragerø.

– Vi ønsker å invitere innbyggerne til å komme med forslag, men vi har ikke så god tid. Vi må ha inn forslagene innen neste uke, sier Elsebutangen.

Etter at forslagene er selskapet i hende, skal navnet avgjøres på styremøtet i april. Deretter skal det nye navnet vedtas på generalforsamlingen i mai.

– Så det skjer fort dette her, sier Elsebutangen.

Det er imidlertid ikke alle navn som vil godkjennes som forslag. Elsebutangen forklarer blant annet at Kragerø ikke kan være en del av navnet.

– Det er for at det skal være forskjell på navnene, sier han.