Fra to til ett korps

Spilte sammen:  17. mai er den store dagen for alle korps, og musikerne fra både gamle Kragerø og gamle Kalstadkilen skolemusikkorps spille sammen i årets tog. Foto: Jimmy Åsen

Spilte sammen: 17. mai er den store dagen for alle korps, og musikerne fra både gamle Kragerø og gamle Kalstadkilen skolemusikkorps spille sammen i årets tog. Foto: Jimmy Åsen

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Kragerø og Kalstadkilen skolemusikkorps er lagt ned, men i begynnelsen av mai slo de seg sammen for å danne et nytt korps.

DEL

I år og i fjor gikk de to korpsene sammen i spissen for 17. mai-toget gjennom Kragerø.

Fra neste år vil de benytte samme uniform og spille under samme navn, for det er ingen tvil hos Kari Ann Tolnæs at byen behøver et korps.

Behøver bare ett

– Etter at Kalstad skole ble lagt ned, så var det ikke behov for to skolekorps i Kragerø, sier Tolnæs.

Det nye korpset, som foreløpig står uten navn, består av seks musikanter i juniorkorpset og 24 i hovedkorpset.

Norgesmesterskap

Hovedkorpset har nylig fått en ny dirigent i Ketil Klingberg, som har klare ambisjoner for Kragerøs korpsspillere. Første post på programmet er NM i Larvik 20. juni.

– Ellers vil jeg si at alle som ønsker å prøve seg er hjertelig velkomne. Vi har første inntak rett etter skolestart, og vi er åpen for alle fra 3. klasse og ut videregående skole, sier Tolnæs fra korpsmiljøet i Kragerø.

De har i disse dager en intern navnekonkurranse for å finne fram til et godt navn for de to sammenslåtte korpsene Kalstadkilen og Kragerø.

Artikkeltags