– Etter halvannet år uten en seriekamp starter vi nå med blanke ark. Koronaen førte til at sesongen 2019/2020 aldri ble sluttført. Selv om vi lå under streken i 2. divisjon, fikk vi beholde plassen. Sesongen 2020/2021 kom aldri i gang, lite med felles trening var det også. Nå klør spillerne etter å komme i gang igjen etter den lange pausen, sier Stig Gurrich, trener og lagleder for herrelaget.

– Hva med Herkules i første kamp?

– Det blir utvilsomt tøft, fordi vi har et veldig ungt lag. Men jeg vet at spillerne er innstilt på å gi alt, både mot Herkules og resten av lagene i vår pulje. Herkules har en større trenergruppe enn det Kragerø er i besittelse av, akkurat den kampen kan bli tøff. Vår intensjon er å beholde plassen i 2. divisjon, selv om det blir tøft nok, fortsetter Gurrich.

På grunn av at serien 2019/2020 ble avlyst før den var ferdigspilt, ble puljene i 2. divisjon utvidet med antall lag. Dette gjør at tre lag rykker rett ned, men vinnerne av hver av de fire puljene rykker direkte opp i 1. divisjon.

Usikker

Det er ikke så lenge siden myndighetene åpnet for at seniorlagene kunne starte normal treninger etter måneder med pause.

– Det har blitt mye egentrening og trening utendørs i mindre grupper gjennom halvannet år. Derfor er jeg usikker på hvor Kragerø står i forhold til de andre lagene. Håper virkelig at vi klarer å holde oss i 2. divisjon, vi har unge spillere som er modne for 2. divisjon.

Herkules hadde sin første seriekamp søndag mot Vålerenga. Det ble seier 31–28 til Herkules.

Kragerø møter disse lagene: Randesund, Herkules, Urædd, Vålerenga, Sandefjord, Øyestad, Haslum HK, HK-Sande, Ros, Tønsberg-Nøtterøy og Falk-Horten.

Kragerøs damelag i 3. divisjon møter Hei/Urædd bort 26. september. Første hjemmekamp blir mot Tjølling 6. oktober.