Dette er en kronikk, skrevet av en KV-journalist. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg trodde ikke jeg måtte dra nesten lengst nord i Norge for å bli koronatestet. Men slik ble det altså.

Foranledning var en slik vakker, solrik, varm nordnorsk dag som bare man drømmer om. Midnattssola lyste opp sommernatta som bare midnattssola gjør. Litt trolsk med sine forskjellige skygger. Men i alle fall.

Reisefølget hadde skaffet konsertbilletter på den ytterst nøgne ø, Meløyvær. I alle fall føltes det sånn. Men øen hadde hus og en pub, og på brygga utenfor puben var det rigget stoler for at publikum ikke skulle komme for nær hverandre og eventuelt påføre noen covid-19-smitte.

Utenfor brygga lå konsertbåten til den populære nordnorske gruppa Violet Road. Publikum kom sigende inn og gikk i land på den gamle fiskebrygga. Forventningene til konserten var skyhøye. Violet Road er på mange måter Nord-Norges svar på Vamp. Med låter og musikk som fenger.

Som på festivaler ellers måtte man på forhånd kjøpe bonger slik at man kunne få seg noe leskende å drikke. Dermed ble det litt vandring fra stolsetet til bardisken med dertil hørende treff på ukjente mennesker. Men som man likevel slo av en sommerlig prat med. Utover sommerkvelden ble både musikk og stemning høy, og mange glemte nok den pågående pandemien og ble mer løsslupne. Dette gikk da helt fint?

Men det var da.

Dagen etter, da festlighetene fortsatt hang tungt i øvre etasje, ble vi gjort oppmerksom på at det nylig hadde vært koronautbrudd på puben og et nytt etter konserten. Gjennom lokalavisa iHarstad ble vi oppfordret til å teste oss.

Jeg fikk bestilt testtime hos Luftveisklinikken til kommunen og møtte opp i god tid. Det gjorde flere enn meg. Men jeg ble testet og fikk resultatet 24 timer senere.

Testen var negativ, noe som var positivt. Jeg trodde ikke jeg var smittet, men man vet aldri hva som kan tilføres kroppen under midnattssola. Heldigvis var det ingen covid-19-virus i kroppen – bare en lettere bakrus.

Per Eckholdt
Journalist