Gå til sidens hovedinnhold

Konkurranse: – Design produkter som turistene vil kjøpe

Sammen med Utvalgte kulturlandskap på Jomfruland og Stråholmen utlyser Kragerø kommune og Kragerø Næringsforening en designkonkurranse hvor målet er å lage og selge produkter med lokal tilknytning fra et nytt nasjonalparksenter.

– Vi håper dette kan være interessant også for bedrifter. Vi har tatt utgangspunkt i verdiskapning, og utlyser en konkurranse hvor vi ser for oss at pynte- og bruksgjenstander, suvenirer og liknende skal bli solgt i et nasjonalparksenter. Når senteret er ferdig er det opp til kommunen å drive det med noe tilskudd fra Miljødirektoratet, men det trengs mer inntekter. Derfor ser vi for oss at salg av gjenstander, suvenirer med utgangspunkt i lokalt råstoff kan selges gjennom senteret. Det vil være vårt bidrag til å holde liv i senteret, sier primus motor i Utvalgte naturlandskap, Torstein Kiil.

– Vi i Kragerø kommune støtter dette prosjektet hundre prosent og håper at vi får inn mange forslag til ting som kan selges, sier Inger Nina Isaksen i Kragerø kommune.

Potensial

Gjenstandene behøver ikke være ferdig, men det må følge med en beskrivelse av produktene man ønsker å delta i designkonkurransen med. I sommer ble det solgt lokalproduserte produkter bare på Stråholmen for 150.000 kroner gjennom sommeren, blant annet var villsauskinn meget populært.

– Vi ønsker kvalitetsprodukter som også kan få et kvalitetsstempel «Jomfruland nasjonalpark», på sier Kiil, og mener at salg av lokalproduserte bruks- og pyntegjenstander samt suvenirer har et stort potensial i et kommende nasjonalparksenter.

Materiale

Det er ikke satt andre begrensninger enn at bruk- eller pyntegjenstandene skal være materialer fra kragerøskjærgården eller tilsvarende områder. Produktene kan framstilles i tre, skinn, ull, garn, bein, stein, leire, skjell eller andre naturprodukter.

Førstepremien i konkurransen er 20.000 kroner, andrepremie er 10.000 kroner mens tredjepremie er på 5000 kroner.

Konkurransen er åpen for alle med tilknytning til Kragerø, også bedrifter. Hver deltar kan maksimalt sende inn tre gjenstander. En jury bestående av blant annet representanter for Utvalgte kulturlandskap (UKL), Kragerø kommune og Kragerø Næringsforening vil plukke ut vinnerne.

Frist for å levere inn bidrag til konkurransen er 1. april, mens juryen kunngjør vinneren 28. mai.

Kommentarer til denne saken