Gå til sidens hovedinnhold

Komiske Ali og Trump i Kragerø

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Niels Kristian Axelsen og Thorbjørn Ubbe Haavind har gjennom sitt leserbrev i KV 04. februar lansert seg selv som Komiske Ali og Trump i tospann her i Kragerø. Sammenligningen er satt på spissen, men måten de hyller sitt eget initiativ med ord som «saklighet» og «respekt», og attpåtil kroner dette med et bilde av et stort anlegg totalt ut av proporsjoner ift. til hva som er tiltenkt i Stølefjorden får meg til å trekke denne sammenligningen.

Blant Stølefordens venner er det mange som har et ærlig engasjement for fellesskapet og miljøet som har kommet med nyttig informasjon. Svakheten ligger i at den massive kampanjen fra Stølefjordens venner i for stor grad preges av folk som jeg opplever stort sett bryr seg om sine egne behov. I innlegget til Axelsen og Ubbe Haavind skinner det for meg gjennom at vi snakker om personer som er mest opptatt av hvordan omgivelsene er rundt sin egen hyttedør og bryr seg lite om annet. Jeg kan ikke tolke det annerledes når de velger å snakke ned en viktig lokal bedrift på denne måten slik de gjør.

Bilde av et stort anlegg i Stølefjorden med 6 merder er et beviselig eksempel på feilinformasjon. Det er flere gode argumenter for å stille spørsmål til om havbruk er riktig i Stølefjorden, men jeg opplever som mange andre andre at disse har vært blåst opp og slik blitt vanskelig å forholde seg til som saklig informasjon. Personlig synes jeg visningsanlegget til Sørsmolt er et spennende og fremtidsrettet initiativ som Kragerø kommune bør finne en åpning for.

Les også

Thorbjørn Sørheims mobbing og Finn Kristensens frustrasjon

 

Det kan bli en berikelse for både turistnæringen og Kragerø som helhet på kort og lang sikt, og står i sterk kontrast til scenarioet som er forsøkt fremstilt i media den siste tiden gjennom leserinnlegg. Jeg håper vi kan finne en løsning som gir trygghet for lokalbefolkningen hvor vi kan slutte å bekymre oss for et stort anlegg, og samtidig legge til rette for et småskala visningsanlegg som gir muligheter for en lokal vekstbedrift.

Jeg synes debatten i media om havbruk i stølefjorden og administrasjonsbygget viser en negativ trend som er belastende i en kommune som trenger fornying og endring. Slike initiativ kunne vært lokaldemokrati på sitt beste, men feil personer har fått prege ordskiftet med smakløse antydninger som begynner å bli en ukultur. Administrasjonen og de folkevalgte må også gå i seg selv når vi ser tilbake på disse sakene og se om de kan gjøre noe annerledes i fremtiden for å legge til rette for en mer åpen og saklig debatt.

«It's never black or white».

Kommentarer til denne saken