– Dette var en mulighet jeg ikke kunne si nei til. Jeg er født og oppvokst på Helle, hvor jeg fremdeles bor, og nå får jeg anledning til å fortsatt jobbe i Kragerø framfor å pendle utenbys. Allerede etter at par måneder trives jeg godt, forteller Buen til KV.

De siste par årene har mange kjent ham fra utbyggingen på Skrubben. Det kapittelet har han nå lagt bak seg med stolthet.

– Det er gøy å kunne peke på noe og si at det der har jeg jobbet med.

Fra entreprenør til byggherre

I Fredensborgs hovedkvarter i Ytre Strandvei er det høy aktivitet på tvers av de forskjellige selskapene med ulike ansvarsområder. Der er Knut Henning Buen igjen blitt kollega med sin tidligere sjef David Kristiansen, som nå jobber for Kragerø Utvikling. De to deler rundt 18 års historie fra Kruse Smith.

Mens Kristiansen har en sentral rolle under oppføringen av kommunehuset på B13-tomta og utvikling av havnefronten for øvrig, har Buen i første omgang ansvar for flere prosjekter på andre siden av sjøen.

– Jeg følger utbyggingsprosessene for hyttefeltet Sydri ved Kragerø Resort og Kragerøfjorden hyttegrend på Ørvik. Jeg har jo mange års erfaring fra entreprenørsiden som jeg nå får bruk for på byggherresiden med tanke på styring og samhandling. Det er en viss overgang der, men så langt har det gått veldig bra. Det er spennende og lærerikt. Prospektet for Kragerøfjorden er dessuten klart og vi gleder oss over å lansere prosjektet, sier Buen.

Lokale øyne

Når de to hyttefeltene på Stabbestad er ferdigstilt, vil Buen være beredt til å ta fatt på andre prosjekter. Både eksisterende og de som måtte komme.

– Jeg blir nok engasjert i Tollboden-kvartalet. Det blir en lang prosess, men resultatet tror jeg blir skikkelig kult. Det er dessuten moro for meg som en lokal person å være med på å utvikle byen, og kanskje i noen tilfeller til en viss grad påvirke den utviklingen. Det er fryktelig spennende.

– Det blir mye å gjøre framover. Så dukker det nok også opp nye prosjekter, sier han med et smil.

Og akkurat det har han nok rett i. Fredensborg vil fortsette å være en synlig og vesentlig aktør i Kragerø. Da skader det ikke å ha lokale folk med på laget.