Vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Hanne Beate Skattør, opplyser til TA at hele Telemark kan vente seg nye snøfall de kommende dagene.

Store mengder

– Det starter tirsdag kveld, og fram til onsdag kveld kan det faktisk komme rundt 30 centimeter enkelte steder. Etter dette vil det fortsette å snø, men da med lavere intensitet gjennom torsdag og fredag.

Varselet slik det ser ut hos Yr.no mandag formiddag, viser at man må belage seg på snøfall store deler av uken.

I Skien er det onsdag ventet 15 mm nedbør, torsdag i underkant av 6 mm og fredag 1,5 mm.

De samme mengdene er varslet for de fleste deler av Telemark, men jo lenger sør og nærmere kysten man kommer, blir tilstanden fort en ganske annen.

I Kragerø er det onsdag meldt 28 mm nedbør. Meteorolog Skattør sier at nedbøren kan komme som regn eller sludd helt fra starten av morgenen, før det går over til snø.

Farevarsel

Mandag formiddag er det sendt ut gult farevarsel for snø for vårt distrikt. Farevarselet gjelder for onsdag.

– Onsdag ventes mye snø, 15–30 cm i løpet av 24 timer, lokalt kan det komme mer. På kysten og i lavlandet sør i Agder kommer mesteparten av nedbøren som regn, fra om ettermiddagen synker snøgrensen, heter det i farevarselet på yr.no.

Torsdag er det ventet 6,7 mm nedbør, mens det på fredag medes om 15 mm i Kragerø.

– Det blir også en del vind i fjellet, så det kan bli problematisk å komme seg fra øst til vest på onsdagen. Det ser ut til bli sterk kuling utsatte steder, og sammen med snø gir det vanskelige kjøreforhold.

Når det gjelder helgen blir prognosene mer usikre. Fredag er det stor sannsynlighet for at det kommer lite snø, men det kan også komme en del.

Det er et lavtrykk som skaper en usikkerhet. Når vi ser på lørdag og søndag er det stor sannsynlighet for at det kommer mer snø, sier Skattør.