Gå til sidens hovedinnhold

Kirka fyller 250 år: Får flere hundre tusen til oppussing

Den verneverdige kirka får en riktig så fin «bursdagsgave». 

Riksantikvaren har nylig besluttet å dele ut 70 millioner kroner til 160 verneverdige kirker rundt omkring i landet. Pengene skal brukes til å skifte ut slitne elektriske anlegg, gamle varmeovner og utbedring av tak som lekker og murer som sprekker.

– Kirkene er blant våre mest verdifulle kulturminne, både når det gjelder arkitektur, håndverk og kunsthistorie. Vi vet at mange kommuner sliter med vedlikehold av kirkene sine, og disse midlene gir mange et skikkelig løft i arbeidet med vedlikehold og istandsetting. Særlig viktig er det nå at de mange mellomaldrende kirkene har fått et løft, sier riksantikvar Hanna Geiran i en pressemelding.

Sannidal kirke får 800.000 kroner

Disse pengene skal dekke inntil 60 prosent av kostnaden for oppussing. Kommunene må også bidra med egne penger. Antikvariske myndigheter og kirkelige instanser skal samarbeide om å avgjøre hvilke tiltak som gjennomføres ved de ulike kirkene.

Ti av kirkene befinner seg i Vestfold og Telemark. Sannidal kirke er den eneste i Vestmar-distriktet som får penger. Kirka, som i år fyller 250 år, får 300.000 kroner til utskifting av gamle rørovner og ytterligere 500.000 kroner til utbedring av klimaskallet.

Etter hva KV erfarer skal arbeidet med rehabiliteringen av kirka starte opp om kort tid og etter planen være ferdigstilt innen oktober i år.

Kommentarer til denne saken