Gå til sidens hovedinnhold

Kapret halvparten av stemmene: Bjørkkjærs Auto er andre finalist til Sørvisprisen

Folket har talt og den andre finaleplassen i Sørvisprisen 2020 går til Bjørkkjærs Auto AS på Levang. 

Bedriften fikk hele 211 av de 426 stemmene. Resten var fordelt på de to andre kandidatene, Tinas Wok AS i Kragerø sentrum og Hageland Ørvik Plantemarked AS på Kalstad.

KV, Sparebanken Sør og Kragerø næringsforening besøkte den andre finalisten torsdag morgen for å overrekke blomster og den trivelige nyheten.

– Dette beviser at en familiebedrift, som ikke nødvendigvis har en sentral plassering i Kragerø, likevel kan få det til og gjøre det veldig bra, forteller Staale Clamer Gundersen ved Sparebanken Sør.

Daglig leder Svein Bjørkkjær setter naturligvis stor pris på anerkjennelsen.

– Dette er veldig hyggelig og det er de ansatte som skal ha all honnør for dette, sier han med et ydmykt smil.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Langvarig familiebedrift

Bjørkkjærs Auto er både autorisert Honda-forhandler og Falck hjelpestasjon, i tillegg til å drive bensinstasjon og bilverksted. Det er snart 60 år siden Thomas og Else Marie Bjørkkjær startet bedriften, som deres barn Svein, Bjørn, Terje og Solveig tok over for omtrent 20 år siden.

Flere lokale ungdommer har fullført lærlingtiden sin hos bedriften og senere blitt ansatt. I dag er de sju faste ansatte, samt noen som hjelper til om somrene.

De er kjent for sin gode service og fagkunnskap. Dette gjenspeiles i begrunnelsen fra forslagsstillerne, hvor det vises til at de ansatte er meget pålitelige og svært dyktige fagfolk som gjør sitt beste for sine kunder.

Møter Brubakken i finalen

Bjørkkjærs Auto møter Brødrene Brubakken i den spennende finalen som avgjøres etter en ny stemmerunde i desember. Vinneren får en sjekk på 10.000 kroner fra Sparebanken Sør som skal brukes til velferdstiltak internt i bedriften.

Sørvisprisen deles ut for 11. år på rad.

Kommentarer til denne saken