Gå til sidens hovedinnhold

Kan du tegne?

- Alle kan lære å tegne, sier rektor Kari Skoe Fredriksen ved Kragerø Kunstskole.

INNSENDT ARTIKKEL: Nå er nytt skoleår i gang, og førsteklassingene har hatt grunnleggende tegning med gjestelærer Roald Sivertsen.

Det er tydeligvis ikke første gang disse studentene håndterer tegneredskaper. Likevel er det mye å hente med en så spennende undervisning. Roald er utdannet i klassisk tegning og maleri ved Firenze akademi for kunst i Italia (fem år!), og studentene plukker opp all lærdom de kan få i løpet av den tre ukers lange bolken.

Den første uka tegner de selvportrett ved hjelp av speil, den andre uka akt med levende modell og den tredje uka stilleben – et oppstilt bilde med gjenstander. Studentene er så ivrig opptatt av oppgaven at man til tider ville hørt en knappenål falle i det store lokalet.

De fleste av skolens rom er fylt med aktive studenter. Parallelt med tegneundervisning for 1. klassingene har 2. klasse koldnålsradering og grafikk med gjestelærer Lise Juel som bor på Skåtøy. Hun har École nationale supérieure des Arts Decoratifs i Paris som bakteppe og er en inspirerende lærer for studentene.

Koldnåler er laget av herdet stål og studentene risser inn motiver på trykkplater laget av forskjellig materiell, for eksempel pleksiglass. Hele galleriet i første etasje er fylt av stålbordspulter med utkast, plater og sverte samt ivrige og fornøyde studenter.

En stor trykkpresse er et av redskapene som troner i lokalet. Den har skolen «arvet» av Lillen Dahl Vogt.

Et nytt studieår er i gang. Koronasituasjonen er så langt under kontroll; skolen følger alle regler. Og kreativiteten blomstrer. Vi ønsker lykke til med nytt studieår! Fint at så mange studenter velger å komme til Kragerø Kunstskole.

Mette K. Kjelstrup Ofstad
Styreleder ved Kragerø Kunstskole

Kommentarer til denne saken