Gå til sidens hovedinnhold

Kalstadtjenna – den blå lagune i KV

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Godt nytt år til Kragerø kommune, og til alle oss som vandrer rundt Tjenna og Studsdalen.

Stien er under arbeid!

I 2015 hadde jeg mitt første innlegg i KV om Kalstadtjenna. Jeg sammenliknet området med Mosvatnet i Stavanger. Dyr og mennesker i fin forening. Norges største ansamling av kråker, svaner, ender, småfugler rundt beina våre, når vi satt oss ned på en benk. Eia blir det slik rundt Kalstadtjenna!?

Jeg håper at Kragerø kommune nå har begynt med «fra A til Å» og fullfører. Skateparken kom, slik daværende kommunestyre bestemte. Barn og unge voksne koser seg og utvikler ferdigheter og godt kameratskap.

Så kommer vi til B, veien videre i livsløpsparken, stien rundt Tjenna. Da den første snøen dalte ned, lagde jeg skispor på togbanen. Bråket fra en «beltetraktor» nedenfor gjorde meg nysgjerrig. Jeg ble faktisk så overrumplet at jeg ikke forsto hva som foregikk. Så sa jeg hurra inni meg, endelig!

Jeg har tatt en prat med en av de unge menn, han satt pris på at en av brukerne var positive, selv om det nå ser litt «grisete» ut. All oppussing, både ute og inne, er rotete før det blir pent.

Jeg har registrert den siste tiden at flere har innlegg i KV om stien. Bakgrunn og egne behov kommer tydelig fram, både fra menigmann og politikere.

Jeg har i mine fem innlegg om Tjenna disse årene kommet med mine synspunkter. Om trær som skulle bli fjernet og blitt til ved hos Delecto, eller til nytte for tømmerlinja ved Kragerø videregående skole. Om fjerning av vannplanter, så svanene får plass nok til å lette, og vi til å bade og gå på skøyter.

Nå vil jeg tro at det blir kjørbart på stien, slik at små/mindre maskiner kan dra ut alle de ødelagte trærne. Da blir alt bare lekkert!

18. november 2017 sto det i KV: Anleggelse av livsløpspark på Kalstad blir skjøvet fram i tid. Rådmannen har ikke lagt inn midler til denne investeringen i langtidsbudsjettet for 2018–2021.

Totalinvestering for gjennomføring av planforslaget fra arbeidsgruppa lød på 20 millioner. Skateanlegget 6 millioner, sandvolleyballbane 400.000, Tuftepark 400.000, sti 3 millioner, klatrepark 680.000, buldresteiner 650.000. Årlige kostnader til drift kommer de tilbake med i neste fase.

Det kan søkes om tilskudd til de separate områdene, og økonomien må jo være klarert på forhånd? Alle vi som leser KV og er glad i denne byen vår, er opptatt av å få vite hva politikerne bestemmer.

Så nå håper jeg at statsforvalterens «bestemmelse og oppskrift» fra 12. mars 2015, blir fullført i sin helhet. Denne saken er på sjette året nå.

Som «gammel kommunearbeider» i 30 år i en annen kommune, syntes jeg at det i Kragerø svært ofte utsettes saker, også uten å bestemme gjennomføringsdato. Tenker spesielt på «visningshytta» på Gumøy. Den ble oppført med tanke på utbyggingsplaner med bro fra Langøy til Gumøy og hytteutbygging. Den sto cirka 30 år!

Nytt år og nye muligheter ønskes til kommunestyret. Samarbeid, respekt for forskjellige synspunkter, og jobbe med levelige løsninger for oss alle, uten at vi må lese i KV om personlige angrep.

Det blir nok bra etterhvert, gleder meg til våren, hvor jeg kan hilse på ant. Tone, rullende rundt Tjenna.

Eva Mathisen Hansen

Kommentarer til denne saken