Gå til sidens hovedinnhold

Juniorjentene ser fram til en normal håndballhverdag

Håndballen har virkelig fått mekre koronatiltakene. I Kragerøhallen har det ikke blitt spilt håndball på flere uker.

Nå ser juniorlagene og de yngre lagene fram til en mer normal hverdag. Villen Norheim Ask er en av juniorspillerne som ser fram til at serien kommer i gang igjen.

Etter at hallen ved juletider ble stengt for all aktivitet, er Villen og resten av juniorlaget glade over at man har kommet i gang med trening i hallen. Jentene er mer enn klare for serien, som etter en spesiell høstsesong på grunn av koronaen ble nulla ut.

Håndballpresident Kåre Geir Lio gikk nylig ut med appell om at kommunene tar ansvar for de yngste generasjonene, blant annet at man åpner hallene for aktivitet.

Utsatt og utsatt

Serien skulle etter nedstengningen før jul, vært igangsatt i januar. Slik ble det ikke. Først utsettelse til begynnelsen av januar, men den engelske mutasjonen førte til ny utsettelse fram til slutten av måneden.

Pål Ask, leder i Kragerøhåndballen, ser også fram til at håndballen kan starte opp igjen - om ikke helt normalt.

– Det Kragerøhåndballen prioriterer er smittesituasjonen, blant annet det nye muterte viruset. Vi ønsker ikke å sette i gang med kampaktiviteter som vil gå ut over liv og helse. Viktig at de yngre spillerne kommer i gang med kamper, men ikke for enhver pris.

Lite frafall

– Klubber opplever frafall av spillere under pandemien, hva med Kragerø?

– Frafallet hos oss har heldigvis vært lite. Vi har hatt bra fokus på treningsaktivitet både når vi måtte trene ute, og etter vi fikk trene innendørs. Ved juletider ble hallen stengt på nytt, nå kan vi heldigvis trene normalt igjen, sier Ask.

21. februar starter serien opp igjen. Først ut er Kragerø som møter Gulset borte. Først 5. mars kommer serien i gang for alvor når Kragerøs juniorlag møter Nøtterøy borte. Dagen etter er det klart for de første hjemmekampene i hallen.

Nesten ett år uten kamper

I fjor høst åpnet regjeringen for at eliteserien og 1. divisjon håndball kunne starte med trening, noe senere for kampaktivitet. For lavere divisjoner for damer og herrer ble dette utsatt og utsatt. Om seriene for disse i det hele tatt kommer i gang er tvilsomt.

– Verken damelaget eller herrelaget har kunnet spille kamper etter at Norge ble stengt ned i mars for snart ett år siden. Derfor tviler jeg sterkt på at det blir noe seriespill denne sesongen. Vi må ha noe uker med normal trening før man eventuelt kan starte med kamper. Håpet er at man kommer i gang med noe kampaktivitet, sier Andre Sæteren, trener for Kragerø damelag.

Kommentarer til denne saken