Ola Fosso Jørgensen er født i Kragerø og kjenner Kragerø ut og inn. Han kjenner KV ettersom han også var sommervikar i KV i fjor og hatt en rekke vakter gjennom året. Tuva Schøyen Grue (20) kjenner Kragerø gjennom sommerferier siden hun var barn og som seilinstruktør for Kragerø seilforening. Sistemann i trekløveret, Julie Brænde Helle (21) er totalt ukjent med Kragerø. Det er faktisk hennes første besøk i sommerbyen.

Ola Fosso Jørgensen (22) innrømmer å ha vært gjennom en bratt læringskurve da han fikk sommerjobb i KV i fjor. Men gjennom fjorårets vikariat er han også blitt engasjert både til vakter i helger og høytider. På vårparten gjorde han seg ferdig med treårig studium innenfor PR og kommunikasjon og har tatt en bachelorgrad.

– Jeg har lært mye i KV. Det har skjedd mye spennende ting og jeg har fått gjort mye forskjellig. Det har vært en bratt læringskurve, men nå er jeg blant annet inne i rutinene til KV. Selv om utdannelsen ikke er direkte rettet mot journalistikk, så har vi hatt mye journalistiske fag på skolen, forteller Ola.

Til høsten fortsetter Ola utdannelsen i Tromsø.

Tuva Schøyen Grue (20) kommer opprinnelig fra Geilo, men har feriert i Kragerø hver eneste sommer sine hun var barn. Hun og hennes familie har hytte i Kragerø. Tuva er også seilinstruktør og er engasjert av Kragerø seilforening under seilcampen neste uke. Tuva har bak seg et årsstudium innenfor medieproduksjon og video ved Universitetet i Agder.

– Jeg har alltid hatt interesse for journalistikk og synes det er gøy å fortelle og formidle historier og fortellinger. Målet mitt er å jobbe som TV-journalist, forteller hun.

Men før hun kommer så langt skal hun gjennom uker med lokaljournalistikk. Ett nytt og nesten uprøvd kapittel. En ny og spennende utfordring venter de kommende ukene.

– Jeg har vært mye i Kragerø, og Kragerø er på mange måter mitt andre hjemsted. Det er liksom mitt da. Kragerøsommer er utvilsomt et høydepunkt i året for meg, sier Tuva, som nylig ble landskjent som eieren av riben hvalrossen «Freya» ødela for en drøy uke siden.

Tuva fortsetter journalistutdanningen i Oslo fra høsten.

Julie Brænde Helle (21) er har aldri vært i Kragerø og overgangen fra Vestlandet til sommerbyen på Østlandet kan bli interessant. Men tredjeårsstudenten fra journalistutdanningen ved Høgskulen i Volda er klar som et egg. Hun ble anbefalt å søke sommerjobb i KV. Hun fulgte anbefalingen og tok utfordringen. Nå skal hun være lokalavisjournalist i en av landets travleste sommerbyer og gleder seg til å ta fatt på journalistoppgavene som venter.

– Jeg skal bli journalist, det er det ingen tvil om. Jeg bestemte meg tidlig for det. Jeg har hatt noe praksis innenfor yrket og levert artikler til Sunnmørsposten (SMP). Men det er første gang jeg skal jobbe i en avis utenfor Sunnmøre, og det er også første gang for meg i Kragerø. Jeg håper jeg blir kjent med Kragerø via journalistikken, smiler hun.

Julie tror det blir en spennende og hektisk jobb-sommer i KV, men i likhet med sine vikarkolleger gleder hun seg til å bli kjent med mennesker og byen.

– Jeg er generelt sportsinteressert, og har spilt sandvolleyball i eliteserien, sier jenta som hevder at hun kommer fra «verdens vakreste bygd» Volda, med både høye fjell og badestrender.

Men gleder seg nå til å bli kjent med det ukjente, sommer-Kragerø.

Til høsten fortsetter Julie journalistutdannelsen i Volda.

Ta godt imot våre sommervikarer!