Kragerø, som har tronet øverst på 6. divisjonstabellen i sju, åtte serieomganger, men måtte ta steget ned etter to kjedelige tap på rad, måtte vinne mot nyvinningen Sauherad for å henge med blant de fremste. Det så unektelig veldig mørkt ut etter den første halvtimen, da den nye sammenslåtte klubben ledet 2–0 og var bedre enn Kragerø.

Da skjønte imidlertid kragerøspillerne at de måtte ta tak i kampen og klarte å spille seg inn igjen. Jonas Monrad Thoresen reduserte til pause, slik at det sto 1–2.

Sceneskifte

Men det gikk bare tre minutter av andre omgang før det var balanse. Mats Bruu brassesparket inn utlikningsmålet. Dermed skiftet kampen også helt karakter. Kragerø dominerte det meste, og Sauherad virket helt ferdige. Det var dermed fullt fortjent da Jonas Monrad Thoresen ga vertene ledelsen med sitt andre for kvelden etter 68 minutters spill. Men den godeste Thoresen var ikke ferdig og fornøyd med to scoringer. Ti minutter før full tid puttet han like godt på sitt tredje og skaffe KIF tomålsledelse. Dette var for øvrig spissens andre hattrick for sesongen.

Thoresen hadde muligheten til å score enda et par mål før dommer Kim Ben blåste av. Men han misbrukte et straffespark på overtid og var også helt alene med keeper uten å score.

Sauherad reduserte like før full tid, uten at det rokket ved kragerøseier og tre etterlengtede poeng.

Topplagene tapte

KIF hardeste opprykkskonkurrenter Bamble og Brevik gikk på overraskende tap, slik at avstanden mellom de tre første lagene kun er to poeng.

Kragerø møter seriens mestscorende lag Herøya borte i vårens siste seriekamp onsdag. Herøya er imidlertid også blant lagene som slipper inn flest baklengs, og kommer fra et ellevillt 7-10-tap på hjemmebane mot Seljord i går.

Herøya har etter ti serieomganger divisjons toppscorer i Iver Sviggum Solheim som har scoret 19 mål. Som nummer to befinner Jonas Monrad Thoresen seg med 17. Det blir en kamp i kampen når Herøya og Kragerø barker sammen.