I regi av Skagerrak Sparebank og KV skal det nå, for niende året, stemmes frem årets ildsjel i Kragerø. Banksjef for strategi og forretningsutvikling i Skagerrak Sparebank, mener imidlertid det er nok av folk i distriktet som brenner for, og som legger inn en hederlig innsats i, lag og foreninger.

Nå oppfordrer banksjefen så mange som mulig til å sende inn ildsjelstips.

- Vi inviterer hele lokalsamfunnet til å sende inn nominasjoner til årets Ildsjelpris, sier banksjefen.

- Ikke de som står fremst

Frem mot 1. desember kan en nå begynne med å sende inn forslag og en begrunnelse på en person som fortjener utmerkelsen som årets ildsjel.

- Ildsjelene er mennesker som over lengre tid har utmerket seg, spesielt i forhold til lag og foreninger, forteller Guste-Pedersen som mener det finnes mange ildsjeler i kommunen som fortjener en oppmerksomhet.

Fra 17. desember skal juryen, bestående av to representanter fra Skagerrak Sparebank og to fra KV, snevre inn de innsendte tipsene ned til fire kandidater, som folket kan gi sin stemme til. Vinneren av Ildsjelprisen mottar et diplom og en sjekk på 10.000 kroner.

- Ildsjelene er ikke de som står fremst, men de som jobber jevnt og trutt i det stille. I Kragerø er det nok å ta av på mange forskjellige områder, mener han.

Tidligere vinnere

Disse har vunnet Ildsjelprisen de siste årene:

  • 2011 - Ørnulf Klausen
  • 2012 - Rita Michaelsen
  • 2013 - Trygve Thorsen
  • 2014 - Inger Bekkevik
  • 2015 - Lydia og Olav Drevland
  • 2016 - Øyvind Jensen
  • 2017 - Audun Solbekk
  • 2018 - Henry Isnes

Fattige fritidstilbud uten ildsjelene

- Mange av ildsjelene skaper grunnlag til mange fritidstilbud i kommunen. Et lokalsamfunn uten et godt og bredt fritidstilbud - uten ildsjeler - er et fattigere og mindre attraktivt lokalsamfunn, sier Guste-Pedersen.

Han mener at det er en god spredning i aktiviteter blant de tidligere vinnerne, noe han mener er med på å bekrefte kommunens mangfold.

- Det er lett å ta frivilligheten for gitt. Ildsjelprisen er isolert sett ikke viktig - det er ildsjelene som er viktige, som gjør en formidabel innsats i alle lag og foreninger basert på dugnadsarbeid.

- Det hadde også vært hyggelig med forslag til noen unge kandidater, sier Guste-Pedersen.

Du kan sende inn forslag til kandidater enten på e-post til Jon Guste-Pedersen eller ved å fylle ut skjemaet på hjemmesiden til Skagerrak Sparebank. Der blir også mulig å stemme via annonser i Kragerø Blad Vestmar, som kommer både på papir og på nettet.

Tidligere vinnere av Ildsjelprisen kan ikke nomineres på nytt.