Rundt midten av juni kunne KV meddele at årets jomfrulandsløp først var utsatt, etter å ha blitt avlyst i fjor.

I en e-post til KV forklarer Kragerø IF Friidrett, ved Ørnulf Klausen, deres beslutning å avlyse også i år, og beklager til alle det måtte påvirke:

Løpet skulle opprinnelig vært arrangert søndag 4. juli, men ble utsatt til søndag 15. august, i håp om at situasjonen rundt covid-19 skulle bli under kontroll med hensyn til smittevernet. Arrangøren vurderer at det fortsatt vil være betenkelig å arrangere løpet, da smittesituasjonen fortsatt ikke er tilstrekkelig under kontroll og for få er fullvaksinert.

I tillegg foregår arrangementet på en øy, med for tiden begrensninger i transporttilbudet, og med store utfordringer med å organisere og overholde smittevernrutinene for et såpass stort arrangement (opptil 1000 mennesker). Registrering og gjennomføring i flere startpuljer og kohorter, på et område uten avsperringer og adgangskontroll, vil være vanskelig uten et svært stort funksjonærkorps og et bedre transporttilbud. Selve løpingen og fellesstartene er også betenkelige i forhold til smittevernet.

Arrangøren beklager å måtte avlyse, men ønsker velkommen til neste års utgave av det tradisjonsrike Jomfrulandsløpet, da med håp om at normale tider er gjenopprettet, står det i e-posten.