Gå til sidens hovedinnhold

Storkoser seg på øya

Jomfrulandstipendet:

Artikkelen er over 5 år gammel

Året jomfrulandsstipendiat Live Haug Hilton har glimt i øyet, glimt som også fanger inn ting, ja gjerne merkelige ting i naturen.

30-åringen har allerede vært på denne langstrakte og flate øya helt ytterst mot Skagerrak, og skal være der en måned til. Så betatt og forelsket er hun i stedet, at hun har søkt om å komme tilbake på vårparten, muligens i forbindelse med utstillingen hun skal ha i Kragerø kunstforening neste år.

Én gang tidligere

Om hun har vært på Jomfruland tidligere?

– Det begynner faktisk å bli lenge siden. Var åtte, ni år gammel og husker ikke så mye fra den gang. Var mest opptatt av å bade, og her var det muligheter. I de ukene jeg har vært her, har jeg opplevd en masse. Har fått god kontakt med folket på øya, hyggelig mennesker alle sammen. Jeg har lært meg ferjetidene, så nå går også dette greit.

– Hva med besøk?

– Har hatt veldig mye besøk, mange som ønsker at jeg skal ha det trygt og godt her.

– Hva med friere?

– Det kan vi snakke om en annen gang, sier hun med et glimt i øyet.

Har funnet roen

– Ikke minst har jeg funnet roen her ute, roen til jeg skal gjøre mes jeg er her, nemlig å forberede utstillingen i Kunstforeningen neste år, fortsetter hun.

Hun betegner seg selv om bildekunstner og fotograf.

– Har allerede tatt noen tusen bilder på øya. Noen av bildene skal danne grunnlag for maleriene på utstillingen. Satser på minst 10 malerier, har nok av ideer til det.

Møte med Jomfruland har virkelig fascinert henne, ikke minst møte med Trolltjernet.

– Tenk at Theodor Kittelsen hentet inspirasjon til «Nøkken» akkurat der. Virkelig fascinert er jeg av landskapet, det å kunne sitte på rullesteinen på utsiden når været er ruskete, er en opplevelse i seg selv.

Tid til fiske har det blitt, mye makrell har det blitt.

– Den biter bra her, det har blitt mye makrell.

Hun legger til at hun godt kunne tenke seg å bo på øya.

Kommentarer til denne saken