Jeg skal på ingen måte skryte på meg å være håndverker, men de siste årene har jeg fått sansen for å pusse opp og ikke minst å få til ting selv.

Siden jeg flyttet inn i leiligheten min for fire år siden har flere rom fått et malingsstrøk både en og to ganger, og med litt veiledning på telefon fra pappa har jeg klart overraskende mye selv.

Denne vinteren har jeg imidlertid vært i dvale, men nå er kjøret i gang igjen. Oppussingskjøret. Kjenner du deg igjen?

Våren har meldt sin ankomst, det er lysere tider, og nylig kjente jeg at det begynte å krible i oppussingsfingrene igjen. Men hva skulle jeg ta tak i denne gangen? Både badet og gangen er malt - to ganger. Stua kanskje?

Men så kom jeg på noe som har blitt forsømt i flere år.

Hjemme hos meg har nemlig vinduene lenge hatt et skrikende behov for litt kjærlighet og omtanke. Malingen hadde skrellet av, og kittet løsnet for hver gang jeg åpnet et vindu.

Og det er sannsynligvis en grunn til at det ikke har blitt gjort før, for det er mye arbeid. Store, høye, doble vinduer. Mange vil kanskje kalle det et mareritt.

Jeg fant fram den rosa verktøykassa mi og satte i gang sist helg. For meg som ikke har uteplass var det faktisk ganske greit å sitte i sola i vinduet med pirkejobben i noen dager.

Skraping, pussing og maling sto på tapetet først. Og deretter fant jeg ut at jeg skulle kitte på nytt også.

Det hadde jeg aldri gjort før, men hvor vanskelig kunne det være?

Jeg kjøpte en tube og en sprøyte, og det må legges til at jeg brukte ti minutter på å forstå hvordan man skulle få tuba inn i sprøyta. Det beskriver ganske godt hvor nivået ligger, men når jeg først var i gang, så gikk det som en drøm om jeg skal si det sjøl.

Jeg kan ikke garantere for kvaliteten av jobben jeg har gjort, og en ekte håndverker ville nok hatt både det ene og det andre å pirke på. Men etter mange timer i vinduskarmen velger jeg å si meg fornøyd med egen innsats, mens jeg lurer på hvilken farge jeg skal male veggene i stua med.

Og for dem som lurer på om katten i huset, Elton Houston, har bidratt til arbeidet, så kan jeg bekrefte det. Hun har nå fire hvite poter, og er snauklipt på magen.