– Dette var en kjempefin start på sesongen. Det er omtrent den beste starten vi kunne fått, forteller Sander Heimdal til TA.

Han var med da Halvor Nordbø og resten av jaktlaget på totalt ti mann startet hjortejakten i helga. Nordbø, som har lang fartstid innenfor jakt og friluftsliv, forteller at det trolig ikke er den største hjorten som har blitt felt i kommunen.

Men det er antakelig ikke langt unna.

– Det ble skutt en veldig stor en, for nesten 20 år siden, forteller han.

Kloss hold

Jaktlaget var først ute på lørdag. Da hadde jakthundene trekk, uten at de 12 mennene hadde ytterliggere hell med seg. Dagen etter dro de tilbake til Kjosen i Drangedal, med mer flaks enn de hadde regnet med.

– Vi visste ikke at den var der, men vi hørte driverne jaget den, forteller Nordbø.

Få minutter senere var den 150 kilo tunge hjorten på 81-åringens post, og han fikk felt den på få meters avstand.

– Den kom rett til meg, forteller han og legger til at det var tilfeldigheter som gjorde at det var ham som satt på akkurat den posten.

– Hjorten kom ganske brått på og ble skutt på 10-15 meter, legger Heimdal til.

– Aldri opplevd

Hvor gammel den 150 kilo tunge hjorten er, er fortsatt usikkert. Ifølge Nordbø har kjeven allerede blitt sendt inn til analyse, som en del av kontrollrutiner, men også for å undersøke alderen.

– Det var nok ikke noe ungdyr, forteller han.

Nordbø har sikret seg geviret som et fint minne etter helgens jakt.

– Det var veldig fint, det hadde 11 tagger.

Heimdal, som er 18 år, har vært med på jakt siden han var åtte. Han har aldri opplevd lignende i løpet av sin jaktkarriere.

– Jeg jakter mye nå, men har aldri vært med på denne typen jakt. Jaktlaget vårt har vært uten særlig hell, så dette var fortjent, avslutter han.